Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κίνηση έκπληξη της Mercedes με νέο SUV-σεντάν

8/10/2020

Η Mercedes λανσάρει πρώτη φορά, για δικό της λογαριασμό, SUV-σεντάν, με το μοντέλο Maybach Vision Ultimate Luxury Concept να εξυπηρετεί αυτό το ιδιαίτερο πείραμα.

Το εγχείρημα με νέο SUV-σεντάν αυτοκίνητο ονομασίας Maybach Vision Ultimate Luxury Concept είναι το project το οποίο θέτει σε επεξεργασία η Mercedes, σύμφωνα με όσα αναφέρει γερμανικό δημοσίευμα. Πριν από δύο χρόνια, το 2018, η Benz παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο το πρωτότυπο μοντέλο Ultimate Luxury Concept το οποίο πάντως δεν προορίζοταν εκείνη την χρονική περίοδο προς διάθεση στην αγορά.

Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, θέτουν επί τάπητος την μαζική παραγωγή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, με την μάρκα πολυτελείας Maybach να είναι εκείνη που θα επωμιστεί την ευθύνη κατασκευής, δίνοντας ως τελική ονομασία το Maybach Vision Ultimate Luxury Concept. Στο εσωτερικό του δίνεται ο χαρακτηρισμός SUL (Sport Utility Limousine) και η διαφορά συγκριτικά με τα SUV εντοπίζεται στην έννοια του «φρέσκου» πολυτελούς τετράθυρου.

H εξωτερική του εμφάνιση πηγάζει από το νέο σχεδιασμό του Maybach Vision 6. Ο μπροστινός προφυλακτήρας θα έχει σημαντικές ομοιότητες με το GLE Coupe, ενώ το sport στοιχείο συνδυάζεται με μινιμαλιστικού τύπου banner οπίσθιων φωτιστικών σωμάτων στο πίσω μέρος. Όσον αφορά το εσωτερικό, κυριαρχεί η έννοια της πολυτέλειας με τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα. Για την διακόσμηση της καμπίνας επιλέγεται ξύλινη επένδυση και μεγάλη επιφάνεια από λευκό δέρμα.

Τέλος, η τροφοδοσία του νέου SUV-σεντάν Maybach Vision Ultimate Luxury Concept θα γίνεται με τέσσερα σύγχρονα συστήματα ισχύος κινητήρα της οικογένειας EQ και μια μπαταρία λιθίου 80 kWh ώστε να επιτευχθεί τετρακίνηση συνολικής ιπποδύναμης στα 738 άλογα για απόσταση δίχως φόρτιση περισσότερων από 322 χιλιομέτρων.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις