Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Παράταση στη διακοπή της παραγωγής της αναμένεται να δώσει η Maserati, όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού.

Παρατείνεται το κλείσιμο των εργοστασίων της Maserati

20/12/2017

Παράταση στη διακοπή της παραγωγής της αναμένεται να δώσει η Maserati, όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται πληροφορίες από τα συνδικάτα των εργαζομένων FIOM και FIM, η ιταλική εταιρεία θα συνεχίσει την διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο του Grugliasco και του Mirafiori μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.
 
Συγκεκριμένα το εργοστάσιο που εδρεύει στην περιοχή του Grugliasco, το οποίο κατασκευάζει τα sedan Ghibli και Quattroporte, θα ανοίξει ξανά τη 15η Ιανουαρίου, μετά από διακοπή τεσσάρων εβδομάδων, αν και πέρυσι το εργοστάσιο έκλεισε για τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
 
Επιπλέον η παραγωγή της Levante στο εργοστάσιο του Mirafiori θα σταματήσει από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου, ενώ πέρυσι, η γραμμή παραγωγής σταμάτησε για μία μόνο επιπλέον ημέρα, πέρα ​​από τις νόμιμες αργίες και τα Σαββατοκύριακα. Από κει και πέρα η μονάδα στη Modena, η οποία παράγει τα μοντέλα Granturismo και Grancabrio, θα ανοίξει ξανά στις 8 Ιανουαρίου μετά την αναστολή παραγωγής που είναι σε ισχύ από την 15η Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως η ιταλική εταιρεία έχει πληγεί από την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα, ωστόσο ο Federico Bellono, επικεφαλής του συνδικάτου της FIOM για την περιοχή του Τορίνο όπου βρίσκονται τα εργοστάσια Mirafiori και Grugliasco, δήλωσε στα διεθνή μέσα ότι δεν είναι βέβαιος εάν η μακρύτερη παραγωγική στάση είναι μια προσωρινή κατάσταση λόγω της κινεζικής αγοράς ή μια διαρθρωτική μείωση των όγκων πωλήσεων.
 
Τα λεγόμενα του Bellono έρχονται να ενισχύσουν οι προβλέψεις της εταιρείας LMC Automotive, η οποία αναφέρει πως η παραγωγή της Maserati θα μειωθεί κατά 25% στο  τέταρτο τρίμηνο, ενώ η παραγωγή της Levante θα «πέσει» με τη σειρά της κατά 44%. Μάλιστα το τέταρτο τρίμηνο η γραμμή συναρμολόγησης της Levante έχει σταματήσει για 24 από τις 61 εργάσιμες ημέρες, με την φίρμα να ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι οι πωλήσεις στην Κίνα μειώθηκαν, αφού οι αρχές εισήγαγαν νέους κανόνες για τις σχέσεις μεταξύ αντιπροσώπων και κατασκευαστών αυτοκινήτων.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά της ιδιοκτησίας της εταιρείας δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις