Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Με δύο ηλεκτροκινητήρες το νέο Honda HR-V

22/4/2021

Στην αποκάλυψη του νέου Honda HR-V προχώρησε η ιαπωνική εταιρεία, το οποίο τροφοδοτείται πλέον με υβριδικό σύστημα που φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες και θερμικό κινητήρα τεχνολογίας i-VTEC. Πότε αναμένεται να το δούμε στην Ευρώπη;

Η τρίτη γενιά του Honda HR-V είναι πλέον γεγονός και το compact SUV έρχεται με ριζικά ανανεωμένη σχεδίαση και αποκλειστικά υβριδικό σύστημα κίνησης. Μέσα από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, είναι εμφανές ότι το νέο HR-V συνδυάζει αρμονικά τα crossover στοιχεία με το coupe αμάξωμα.

Για παράδειγμα, από τη μία πλευρά έχουμε μία κεκλιμένη οροφή και από την άλλη την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις πλαστικές επενδύσεις στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Τα στοιχεία βέβαια που έλκουν τα βλέμματα είναι αναμφισβήτητα η μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος και τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία στο πίσω μέρος ενώνονται με μία λεπτή λωρίδα.



Το νέο Honda HR-V προσφέρει αδιάλειπτη συνδεσιμότητα μέσα στο αυτοκίνητο που σημαίνει ότι μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή του ιδιοκτήτη του. Η οθόνη αφής μεγέθους 9 ιντσών είναι σχεδιασμένη για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του οδηγού, με απλοποιημένη και πλήρως προσαρμοζόμενη διάταξη μενού για εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες άνεσης και ελέγχου. Ο οδηγός μπορεί επίσης να αποφασίζει πόσες πληροφορίες από τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης θα προβάλλονται στην οθόνη 7 ιντσών TFT του πίνακα οργάνων ώστε να διασπάται λιγότερο η προσοχή του κατά την οδήγηση. Την κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας επιτρέπει το mirroring μέσω Apple CarPlay και το Android Auto.



Ως προς το σύστημα κίνησης, το νέο Honda HR-V έρχεται με την δοκιμασμένη πλέον υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda, μέρος της οποίας είναι οι δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυάζονται με τον i-VTEC 1,5 λτ. Το αποτέλεσμα είναι 131 ίπποι και 253 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Το σύστημα περιλαμβάνει τρία προγράμματα οδήγησης Econ, Normal και Sport, ενώ η εκκίνηση γίνεται πάντα με ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα, το υβριδικό HR-V εξοπλίζεται με ισχυρότερη αναγεννητική πέδηση που ενεργοποιείται με το πρόσθετο πρόγραμμα «Β».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το νέο HR-V με το σύστημα e:HEV θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά προς τα τέλη του 2021. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις