Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με νέο 6-κύλινδρο inline κινητήρα και πλατφόρμα το επόμενο Mazda CX-5

12/7/2021

Διαφορετικό σε όλους τους τομείς θα είναι το επόμενης γενιάς Mazda CX-5, καθώς πέρα από το ότι θα βασιστεί σε καινούργια πλατφόρμα, θα εξοπλίζεται επίσης και με τον νέο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που αναπτύσσει η μάρκα.

Το πιο πετυχημένο μοντέλο στην ιστορία της Mazda ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις. Το μικρομεσαίο SUV, Mazda CX-5 αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί στην 3η του γενιά, χωρίς μέχρι σήμερα να γνωρίζαμε λεπτομέρειες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Εντέλει, το πέπλο μυστηρίου ξεδιάλυνε από επίσημα χείλη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mazda Australia, Vinesh Bhindi, να προβαίνει σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Οι δύο κεντρικοί άξονες στους οποίους περιστρέφεται το νέο Mazda CX-5 αφορούν την νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί, καθώς και στον νέο 6-κύλινδρο σε σειρά κινητήρα ο οποίος θα το τροφοδοτεί το C-SUV των Ιαπώνων. «Η Mazda συνεχίζει να επενδύει σε κινητήρες καύσης υψηλής απόδοσης, όπως ο SkyActiv-X, ενώ ο νέας γενιάς inline κινητήρα θα εξοπλίζει μοντέλα με την νέας γενιάς μεγάλη πλατφόρμα, όπως το μικρομεσαίο SUV CX-5 και άλλα ανώτερων κατηγοριών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Bhindi.
 
Σχετικά με τους νέους inline εξακύλινδρους κινητήρες πίσω κίνησης, η Mazda σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή τους στις αρχές του 2022. Οι diesel επιλογές αναμένεται να παραμείνουν στην γκάμα, ενώ υβριδικές εκδόσεις μοντέλων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, με το νέο Mazda 6 αναμένεται να τεθεί προς διάθεση σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς. Σχετικά, πάντως, με το τρίτης γενιάς Mazda CX-5 δεν έχει επιβεβαιωθεί το ακριβές του χρονοδιάγραμμα, οπότε τους επόμενους μήνες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε