Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μπορεί να συμβεί «ανατροπή»?

12/6/2019

Σε αναζήτηση διεξόδου βρίσκονται Fiat Chrysler Automobiles και Renault, και προσπαθούν να ανατρέψουν το σκηνικό εξασφαλίζοντας και την έγκριση της Nissan. Μπορεί τελικά η συγχώνευση να επιτευχθεί?

Την είδηση αυτή αναφέρουν μεγάλα μέσα του εξωτερικού τα οποία επικαλούνται διάφορες πηγές, οι οποίες βρίσκονται κοντά στις εταιρείες. Μάλιστα τα ίδια μέσα δεν στέκονται μόνο σε απλή αναφορά του γεγονότος αλλά αναφέρουν και κάποιους από τους όρους που φέρεται να έχει στο μυαλό της η ιαπωνική εταιρεία.
 
Ένας από αυτούς σύμφωνα με το Reuters θέλει τη Nissan να είναι έτοιμη να προτείνει στη Renault να μειώσει σημαντικά το μερίδιο της στην ιαπωνική εταιρεία το οποίο φτάνει το 43,4%, σε αντάλλαγμα της υποστήριξης της συνεργασίας με την FCA.
Παρόλο τα όσα επικαλούνται τα μέσα του εξωτερικού, δεν είναι ακόμα σαφές αν μπορεί να υπάρξει ανατροπή σκηνικού και τελικά να επέλθει συμφωνία. O πρόεδρος της FCA, John Elkann απέσυρε απότομα την προσφορά συγχώνευσης ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Ιουνίου, αφού η γαλλική κυβέρνηση, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, μπλόκαρε τη ψηφοφορία από το διοικητικό συμβούλιο και ζήτησε περισσότερο χρόνο για να κερδίσει τη στήριξη της Nissan.
 
Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι της ιαπωνικής φίρμας είπαν ότι θα απέχουν και κάπως έτσι οδηγήθηκε το θέμα σε αδιέξοδο. Να θυμίσουμε πως η αποτυχία της συγχώνευσης στέρησε στις δύο εταιρείες την ευκαιρία να δημιουργήσουν την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως  με 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετήσιες συνεργίες.
 
Επίσημες δηλώσεις γύρω από τα νέα δεδομένα που αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού δεν έχουν υπάρξει, ωστόσο το θέμα ερευνάται και για οτιδήποτε νεότερο θα επιστρέψουμε.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις