Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Νέα Lancia Ypsilon προ των πυλών

4/7/2019

Κυκλοφορούν ήδη φήμες πως η Lancia είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια ολοκαίνουρια Ypsilon μέσα στο επόμενο έτος. Διαβάστε όλα τα νέα που έχουν κυκλοφορήσει.

Mπορεί η Lancia, ύστερα από απόφαση του FCA Group, να μην ήταν ψηλά στις προτεραιότητες του ιταλικού ομίλου, ωστόσο τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία (μόνο εκεί συνεχίζει να έχει εμπορική παρουσία) δείχνουν πως... κάτι κινείται.

Συγκεκριμένα, το Μάιο που μας πέρασε η Lancia σημείωσε αύξηση πωλήσεων παραπάνω από 20% ενώ από τις αρχές του 2019 η αύξηση ξεπερνά το 30% χάρη κυρίως στις πωλήσεις της Υpsilon. Mάλιστα, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν πως τα υψηλόβαθμα στελέχη της Fiat-Chrysler πείστηκαν από την «δεύτερη νιότη» που περνά η η φίρμα και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατασκευή μιας νέας Lancia Υpsilon.



Η νέα γενιά φημολογείται πως θα κάνει ντεμπούτο στα τέλη του 2020 και θα βασίζεται πάνω στο ολοκαίνουριο Fiat 500 που παρουσιαστεί στην επόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Όσον αφορά στην σχεδίαση της, η νέα Ypsilon θα είναι ελαφρώς πιο boxy και μυώδης ενώ το μήκος της δεν θα ξεπερνά τα 4 μέτρα με μεταξόνιο κοντά στα 2,5 μέτρα και χώρο αποσκευών στα 320 λίτρα.
Σύμφωνα με πηγές από την Ιταλία, το μοντέλο θα προσφερθεί μόνο σε 5θυρη έκδοση ενώ όσον αφορά στην παλέτα των μηχανικών συνόλων, οι φήμες λένε πως δεν θα υπάρχουν diesel εκδόσεις αλλά πληθώρα επιλογών στην βενζίνη, ήπια υβριδικές επιλογές και εκδόσεις διπλού καυσίμου. Στην βάση της γκάμας θα τοποθετηθεί ο 1.000άρης Firefly σε δύο εκδόσεις 70 και 100 ίππων ενώ οι ήπια υβριδικές εκδόσεις θα εξοπλίζονται με 12V ηλεκτρικό σύστημα. Οι δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις θα αποδίδουν 75-80 και 110 άλογα και θα προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση και μικρότερες εκπομπές ρύπων ενώ οι εκδόσεις διπλού καυσίμου θα αφορούν φυσικά την προσθήκη φυσικού αερίου ή LPG.

To εμπορικό λανσάρισμα της νέας Lancia Ypsilon θα γίνει την άνοιξη του 2021 με τιμή από 14.500 ευρώ, ωστόσο οι πιο ισχυρές εκδόσεις με ήπια υβριδική τεχνολογία θα τιμολογούνται πάνω από 20.000 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις