Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Νέα Mercedes S-Class

3/9/2020

Η Γερμανική βιομηχανία της Mercedes, παρουσίασε την επιτομή της πολυτέλειας και της έδωσε το όνομα Mercedes S-Class. Διαβάστε όλα τα χαρακτηριστικά του υπερ-πολυτελούς μοντέλου.

H Mercedes παρουσίασε και επίσημα την πολυτελή έκδοση της, την S-Class και εντυπωσίασε με την σχεδίαση αλλά και την χλιδή της. Η νέα γενιά S-Class έχει εξοπλιστεί με νέα φωτιστικά σώματα, νέα μάσκα, αλλά και προφυλακτήρες. 

Στο εσωτερικό συναντάμε συνολικά πέντε οθόνες, τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, την οθόνη για το σύστημα infotainment MBUX μεγέθους 12,8 ιντσών και τρεις προαιρετικές πίσω οθόνες. Εντυπωσιακή είναι η καινοτομία του head-up display με υποστήριξη επαυξημένης πραγματικότητας για την πλοήγηση, αλλά και έλεγχος αφής των μπουτόν.



Τεράστια είναι η λίστα με τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, όπως αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης, εξελιγμένο cruise control, υποβοήθηση διεύθυνσης, σύστημα διατήρησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση οδικής σηματοδότησης, ανίχνευση τυφλών σημείων, σύστημα που καταλαβαίνει πότε ο οδηγός τον έλεγχο το αυτοκινήτου απλά ακουμπώντας το τιμόνι, σύστημα E-Active Body Control που βελτιώνει την ακαμψία του οχήματος και το Pre-Safe Impulse Control που μεγαλώνει την απόσταση της S-Class από το έδαφος σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης.



Εδώ να αναφέρουμε πως η νέα γενιά S-Class είναι το πρώτο αυτοκίνητο που προσφέρει αερόσακους στα πίσω καθίσματα, το πρώτο που προσφέρει σύστημα ανίχνευσης τυφλών σημείων στον οδηγό όταν αυτός επιχειρεί να βγει από το όχημα, αλλά και αυτόνομα συστήματα οδήγησης Επιπέδου 3, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει, να φρενάρει και να αλλάζει λωρίδες μόνο του.

Κάτω από το καπό μπορούμε να βρούμε τον 6κύλινδρο Μ256 3λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 367 ίππων, και στην έκδοση S 500 4MATIC, ο ίδιος κινητήρας προσφέρει απόδοση 435 άλογα. Και στις δύο περιπτώσεις, το σύστημα EQ Boost προσφέρει 22 επιπλέον άλογα για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της επιτάχυνσης. Για τους φίλους του diesel, υπάρχει η επιλογή S 350d με ισχύ 286 άλογα και 600 Νm ροπής, αλλά και η S 400 d με ισχύ 330 άλογα και 700 Nm ροπής. Όλες οι επιλογές στο πετρέλαιο εφοδιάζονται από τον 6κύλινδρο OM 656 κινητήρα χωρητικότητας 2.925 κ.εκ.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις