Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Νέα Porsche Panamera με 315km/h τελική

20/10/2020

Έρχεται ακόμα γρηγορότερη Porsche Panamera με 689 ίππους και 315km/h τελική ταχύτητα, που συνδυάζει επιδόσεις, πολυτέλεια και υβριδικό χαρακτήρα.

Η Porsche έβγαλε σε παραγωγή την ανανεωμένη Panamera τον περασμένο Αύγουστο, με κορυφαία -μέχρι τώρα- την έκδοση Turbo S των 620 ίππων.
Γιατί «μέχρι τώρα»; Επειδή πλέον η Porsche παρουσίασε την Panamera Turbo S-E Hybrid που θα κυκλοφορήσει το 2021 και  θα διαθέτει ισχύ 689 αλόγων.



Το αυτοκίνητο θα είναι υβριδικό, όπως μαρτυρά και το όνομά του, και θα συνδυάζεται από τον V8 4 λίτρων που αποδίδει, χάρη σε δύο turbo, 563 ίππους, και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 134 ίππων, ο οποίος θα είναι ενσωματωμένος στο PDK κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων.
Την ίδια εξηλεκτρισμένη μετάδοση θα διαθέτει και η επίσης νεοαφιχθείσα Porsche Panamera 4 E-Hybrid, με διαφορά στον συμβατικό κινητήρα, ο οποίος θα είναι twin turbo V6 2,9 λίτρων, δίνοντας στο μικρότερο μοντέλο τελική απόδοση 455 ίππων.
Αμφότερες οι υβριδικές Panamera θα έχουν την μπαταρία του Panamera 4S E-Hybrid, χωρητικότητας  17,9 kWh.
Στις νέες προτάσεις του πολυτελούς γερμανικού αυτοκινήτου για το 2021 προστίθεται και η Panamera 4S, συμβατικής τεχνολογίας με ισχύ 443 άλογα.



Τα διαθέσιμα αμαξώματα των Panamera είναι 3, δηλαδή τα Sedan, Executive (το οποίο έχει μακρύτερο μεταξόνιο) και Sport Turismo, με την τελευταία να είναι η wagon εκδοχή.

Όλα τα Panamera Turbo S E-Hybrid είναι 0,2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα στο χρόνο 0-100 km/h σε σχέση με πριν, με το Sedan και το Sport Turismo να πετυχαίνουν αυτό το χρόνο σε 3 δευτερόλεπτα, και την μακρύτερη έκδοση να ακολουθεί κατά πόδας με μόλις 0,1 δευτερόλεπτο καθυστέρηση.
Τα 200 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 10,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι τα 315 χλμ/ώρα.



Τα ανανεωμένα Porsche Panamera έχουν τις ίδιες οπτικές αλλαγές με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, με κυριότερη την προσθήκη της ενιαίας LED γραμμής στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, λεπτομέρεια που συνάδει με τη σχεδιαστική γραμμή όλων των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας.

Η κορυφαία Panamera Turbo S E-Hybrid διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες μέσω των διπλών φαναριών χαμηλά στον προφυλακτήρα, τα οποία έχουν σχήμα C και προσδίδουν δυναμισμό στο πανέμορφο αμάξωμα,  ενώ παράλληλα οι πλευρικοί αεραγωγοί στο τελείωμα των εμπρός φτερών είναι μεγαλύτεροι.



Νέες προτάσεις έχουμε στις διαθέσιμες επιλογές, με 2 νέες επιλογές χρωμάτων του αμαξώματος και 3 νέα σχέδια ζαντών, 20 και 21 ιντσών.

Η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid θα κυκλοφορήσει στην αγορά την ερχόμενη Άνοιξη, μαζί με τις υπόλοιπες ανανεωμένες εκδόσεις. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στην αρχή του 2021, χωρίς να έχουμε μέχρι στιγμής κάποια εικόνα για την κοστολόγηση του αυτοκινήτου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις