Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα σπορ έκδοση για το Volkswagen Golf

Νέα σπορ έκδοση για το Volkswagen Golf

18/1/2022

Όπως όλα δείχνουν, η Volkswagen θα λανσάρει μια ακόμη σπορ έκδοση για το Golf, βασισμένη πάνω στο σκληροπυρηνικό Golf R.

Μία νέα μυστηριώδης φωτογραφία του Golf δημοσίευσε η Volkswagen, η οποία φημολογείται πως ετοιμάζει μια νέα σπορ έκδοση του μοντέλου. 

Ισχυρότερο και από το Golf R 

Αυτό που μας προβληματίζει, είναι πως η Volkswagen έχει ήδη παρουσιάσει μια σειρά από εκδόσεις επιδόσεων για το μικρομεσαίο μοντέλο, όπως το Golf GTD, το Golf GTE και φυσικά το Golf GTI και το πανίσχυρο Golf R. Παρόλα αυτά, η γερμανική φίρμα αναφέρει πως πρόκειται για ένα αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο και παρατηρώντας την σιλουέτα του στις εικόνες, είναι εμφανής η μεγάλη αεροτομή στο τέλος της οροφής. 

Ελαφρύτερο και με περισσότερη δύναμη 

Οι γλώσσες κάνουν λόγο για ένα μοντέλο που θα είναι η «ελαφρωμένη» έκδοση του Golf R, διατηρώντας τον ίδιο κινητήρα με λίγη περισσότερη ισχύ και το σύστημα τετρακίνησης, όμως δεν θα διαθέτει πλούσιο και hi-tech εξοπλισμό, στοχεύοντας στο χαμηλό βάρος και τις κορυφαίες επιδόσεις. Επιπλέον, λέγεται πωςη απόσταση από το έδαφος θα είναι μειωμένη, ενώ θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό. 

320 άλογα και 420 Nm ροπής για το Golf R 

Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως, το Golf R "φοράει" τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει 320 άλογα και 420 Nm ροπής. Την μετάδοση αναλαμβάνει ένα DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και επτά σχέσεων, με σύστημα τετρακίνησης αλλά και torque vectoring,  με τη VW να ισχυρίζεται πως το τελευταίο εξαλείφει την υποστροφή, κάνοντας το αυτοκίνητο ακόμα πιο ευέλικτο. Με όλα τα παραπάνω, το Golf R είναι σε θέση να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Βέβαια, για το Golf R υπάρχει η δυνατότητα του προαιρετικού πακέτου R-Performance, το οποίο αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 270 χλμ./ώρα. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε