Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέα υβριδικά Jeep Renegade και Compass
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα υβριδικά Jeep Renegade και Compass

20/1/2022

Η Jeep εξοπλίζει τα Renegade και Compass με το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης e-Hybrid, ενώ και τα δύο μοντέλα είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

Η Jeep παρουσιάζει το νέο υβριδικό σύστημα, με το οποίο προσφέρει μια ακόμα ηλεκτρική επιλογή στην γκάμα της. Το νέο σύστημα με την ονομασία e-Hybrid, έρχεται να πλαισιώσει το ήδη υπάρχον Plug-in υβριδικό σύστημα 4xe, όντας μέρος των επιλογών για τα Renegade και Compass. Χάρη σε αυτό τα δύο μοντέλα έχουν τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης  στις χαμηλές ταχύτητες, καθώς και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης. 

130 άλογα και 240 Nm ροπή 

Το e-Hybrid συνδυάζει έναν νέο 4κυλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων απόδοσης 130 ίππων και 240 Nm ροπής, με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το σύστημα περιλαμβάνει και έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 ίππων) που αποδίδει 55 Nm ροπής (αντιστοιχούν σε 135 Nm στην είσοδο του κιβωτίου), απόδοση που του επιτρέπει να κινεί το όχημα ακόμα και με τον κινητήρα καύσης εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την Jeep είναι η κατά 15% μείωση της κατανάλωσης καυσίμου σε σύγκριση με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης. 

Ηλεκτρική κίνηση στις χαμηλές ταχύτητες

Το νέο υβριδικό σύστημα διαθέτει χαρακτηριστικά που προσομοιώνουν τη χρήση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Για παράδειγμα έχει τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας, είτε όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το σύστημα πέδησης (Regenerative Braking), είτε όταν απλώς αφήνει το γκάζι (e-Coasting). Παράλληλα ξεκινά από φανάρι μόνο με το ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ χάρη στο σύστημα e-Queueing το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης έχει τη δυνατότητα κίνησης στο συνεχόμενο «σταμάτα-ξεκίνα» αμιγώς ηλεκτρικά. 

Νέα έκδοση «Upland» Launch Edition 

Με αφορμή το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid, η Jeep παρουσιάζει την ειδική έκδοση «Upland». Στο εσωτερικό των συγκεκριμένων μοντέλων γίνεται εκτενής χρήση ανακυκλωμένων υλικών, όπως η επένδυση SEAQUAL στα καθίσματα που προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεγεί από τους Ωκεανούς.  Τόσο στο Renegade, όσο και στο Compass, μέρος των πλαστικών επιφανειών είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχα φιλική προς το περιβάλλον είναι και η «MetaKrome» βαφή τους. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε