Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Alfa Romeo Tonale

Διαβάστηκε από 5484 αναγνώστες - 5/1/2021

Η νέα Alfa Romeo Tonale αναμένεται να παρουσιαστεί το Φθινόπωρο, διατηρώντας τα στοιχεία του concept car, επάνω στο οποίο βασίζεται. Ενδέχεται να δούμε και έκδοση με 240 συνδυαστικά άλογα.

Η Alfa Romeo παρουσίασε τις νέες Giulia και Stelvio τον περασμένο Δεκέμβριο, και ανέφερε πως μέσα στο 2021 θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου plug-in υβριδικού crossover, της Tonale.

Παρόλο που η εταιρεία δεν έχει κάνει επίσημες δηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το Φθινόπωρο, και τα πρώτα αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι της συλλεκτικής έκδοσης «Tonale Launch Edition» θα ξεκινήσουν να διατίθενται στην αγορά τον Νοέμβριο. Οι κανονικές εκδόσεις θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα, δηλαδή στις αρχές του επόμενου έτους.



Η Alfa Romeo Tonale θα είναι ένα crossover μικρότερο από την Stelvio. Το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται στο concept της εταιρείας που είδαμε το 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με διαφοροποιήσεις στα εμπρός φωτιστικά σώματα και τους καθρέπτες, οι οποίοι θα είναι κανονικοί και όχι κάμερες όπως είδαμε στο concept. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου, θα παραμείνει ως επί το πλείστον αναλλοίωτο.

Όσον αφορά τους κινητήρες, ενδέχεται να είναι οι ίδιοι με του Jeep Renegade. Δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι ακόμα, αλλά στην περίπτωση που ισχύει αυτό, τότε η plug-in υβριδική Tonale θα χρησιμοποιεί ως βάση έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων, με 2 επιλογές απόδοσης: 130 και 180 ίππους.
Το μοτέρ θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων, ο οποίος θα τροφοδοτείται από μία μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh. Έτσι, οι συνδυαστικές ιπποδυνάμεις θα είναι 190 και 240 PS, ανάλογα με την έκδοση. Με βάση αυτά τα μηχανικά σύνολα, η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του νέου μοντέλου, αναμένεται να είναι 42km σε κύκλο WLTP.



Την έλευση της Tonale θα ακολουθήσει και άλλο ένα crossover της Alfa Romeo, το οποίο θα ονομάζεται πιθανότατα Brennero, θα είναι συγγενικό του Fiat 500X και του Jeep Renegade, και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις