Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Νέες πληροφορίες για το Hyundai Ioniq 5. Πώς θα είναι;

23/11/2020

Το Hyundai Ioniq 5 είναι προ των πυλών, αφού η εταιρεία θα αρχίσει σύντομα να δέχεται παραγγελίες. Με αυτονομία άνω των 480km, δυναμική εμφάνιση και προοπτική για γρήγορη έκδοση, το νέο μοντέλο θα εντυπωσιάσει.

Η Hyundai έχει εξελίξει την E-GMP (Electric Global Modular Platform), μια νέα πλατφόρμα, επάνω στην οποία θα βασίζονται αρκετά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν ως μοντέλα της Ioniq, της νέας ηλεκτρικής μάρκας της κορεάτικης εταιρείας.
Το πρώτο από αυτά, είναι το Ioniq 5 που βλέπουμε καμουφλαρισμένο τις φωτογραφίες, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιαστούν τουλάχιστον 4 ακόμα μοντέλα.

Το Ioniq 5, βασίζεται στο concept Hyundai 45 που παρουσιάστηκε το 2019, και, παρά τα εκτεταμένα καλύμματα που κρύβουν τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, μπορούμε να καταλάβουμε πως θα είναι αρκετά δυναμικό, αφού διαθέτει αρκετές ακμές στο σχεδιασμό του. Τα φώτα είναι LED, και τα εμπρόσθια μάλιστα είναι εντυπωσιακά και ορθογώνια.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μοντέλο θα κοστολογείται ελαφρώς ακριβότερα από το Kona Electric, αλλά η νέα πλατφόρμα καθώς και τα αναβαθμισμένα μηχανικά σύνολα ενδέχεται να κάνουν το Ioniq 5 ανώτερο μοντέλο από το προαναφερθέν, ενώ ίσως υπάρξει και έκδοση με υψηλές επιδόσεις.

Το Ioniq 5 θα αποτελέσει ένα μεγάλο άλμα εμπρός για τη Hyundai, όσον αφορά τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Αναμένουμε το αυτοκίνητο να είναι πιο ισχυρό και να διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη των 480km, αλλά η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση.



Λίγες εβδομάδες πριν, κατά τη διάρκεια του Greentech Festival, μιας περιβαλλοντικής διοργάνωσης που γίνεται στη Γερμανία, η Hyundai ανέφερε πως θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το Ioniq 5 πολύ σύντομα.

Με δεδομένο αυτό, αλλά και την εμφάνιση του πρωτότυπου στο δρόμο, αναμένουμε πως η εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο της μοντέλο τους πρώτους μήνες του 2021.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις