Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Νέο BMW 128ti το 2021!

7/10/2020

BMW, δίλιτρο, turbo, 261 άλογα: Η επιστροφή των μαγικών γραμμάτων «ti» μετά από χρόνια είναι εδώ, και έγινε για να μας ξεσηκώσει.

Πρώτα λίγη ιστορία: Η ονομασία «ti» ήταν πάντα «φουντωτική» για τους απανταχού λάτρεις της BMW, και άφησε ιστορία με τα θρυλικά 2002ti, 1800ti, και μετέπειτα τα 323ti και 325ti, αμφότερα compact των δεκαετιών του 90 και 2000 αντίστοιχα.
Το 2021, η BMW θα επαναφέρει το «ti» όνομα με το νέο 128ti, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το M135i xDrive. Για τους φίλους της βαυαρικής φίρμας, είναι γνωστό εξάλλου ότι οι «ti» και «is» εκδόσεις τους παρελθόντος, ήταν τα πιο προσιτά «M».



Ο κινητήρας του νέου hot hatch της BMW είναι ο δίλιτρος turbo τετρακύλινδρος του M135i, ο οποίος, στη λιγότερο πιεσμένη έκδοση που θα έχει το 128ti αποδίδει 261 άλογα και 400 Nm ροπής, κάνοντας το ti να πετυχαίνει χρόνους 0-100 σε 5,1 δευτερόλεπτα. Διόλου άσχημα. Σε αυτές τις επιδόσεις, σημαντικό ρόλο παίζει και το 8άρι steptronic sport κιβώτιο, το οποίο μεταφέρει τη δύναμη αποτελεσματικά στους εμπρός τροχούς.


 
Τα μοντέλα της BMW είχαν πάντα καλή σχέση με τις στροφές. Έτσι, το νέο 128ti είναι εξοπλισμένο με ειδικά μελετημένη M Sport ανάρτηση, η οποία περιλαμβάνει σκληρότερα αμορτισέρ και ελατήρια, τα οποία μάλιστα φέρνουν το αυτοκίνητο και 10 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος. Εκτός αυτού, οι παχύτερες αντιστρεπτικές καθώς και οι ενισχυμένες βάσεις αυτών, προέρχονται κατευθείαν από το μεγαλύτερο αδερφάκι του, το M135i xDrive. Κάτι που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το νέο 128ti είναι κατά 80 κιλά ελαφρύτερο από το προαναφερθέν κορυφαίο μοντέλο της σειράς 1.
 
Κάτι που πηγαίνει γρήγορα, πρέπει να σταματάει ικανοποιητικά. Έτσι λοιπόν, το BMW 128ti φοράει τα M Sport φρένα του M135i, τα οποία έχουν και κόκκινες δαγκάνες, προκειμένου να το διαφοροποιούν από τα απλά μοντέλα.
Περαιτέρω στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι οι ολοκαίνουριες 18άρες με κωδικό ονομασίας  553 M sport, με ακτίνες σε σχήμα «Υ» και διχρωμία, κάτι που τελευταία είναι αρκετά της μόδας από όλους τους κατασκευαστές. Τις ζάντες «αγκαλιάζουν» τα Michelin Pilot Sport 4 τα οποία θα διατίθενται χωρίς έξτρα κόστος.
Αλλα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που κάνουν την έκδοση «ti» ξεχωριστή είναι οι μαύρες λεπτομέρειες στα «νεφρά» και τους καθρέπτες, πακέτο που η BMW ονομάζει εδώ και χρόνια «shadowline», νέα πλαϊνά sideskirts, καθώς και άλλες αισθητικές λεπτομέρειες.



Στο εσωτερικό βρίσκουμε αρκετά κόκκινα στοιχεία, για να μας θυμίζουν ότι μιλάμε για μια sport έκδοση, κόκκινες ραφές στις ταπετσαρίες, τις χειρολαβές, το τιμόνι και το ταμπλό, ενώ επίσης κόκκινες πινελιές βρίσκουμε και στους πίνακες οργάνων.



Στον κεντρικό τεμπέλη υπάρχει εξώγλυφο το λογότυπο «ti».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στη γερμανική αγορά  το Νοέμβριο, έναντι του ποσού των 41,574 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις