Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Νέο Fiat Tipo το 2021

27/10/2020

Η Fiat ανανεώνει το Tipo με φρέσκους κινητήρες και εμφάνιση, ενώ προσθέτει και ολοκαίνουρια crossover έκδοση για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Η Fiat παρουσίασε το καινούριο Tipo, το οποίο εκτός από νέα εμφάνιση, κινητήρες και εξοπλισμό, πλέον θα έχει και Cross έκδοση.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το επερχόμενο μοντέλο έχει ανανεωμένη γρίλια μπροστά, η οποία φιλοξενεί το νέο λογότυπο της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει μόνο τα γράμματα χωρίς το κόκκινο κυκλικό πλαίσιο. Εκατέρωθεν της γρίλιας βρίσκουμε τα νέα LED φώτα, τα οποία εκτός από μοντέρνα εμφάνιση προσφέρουν και αυξημένη ορατότητα.

Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι και αυτός φρεσκαρισμένος και διαθέτει διακοσμητικές λεπτομέρειες από χρώμιο.



Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι περιορισμένες και αφορούν κυρίως τα φωτιστικά σώματα τα οποία είναι επίσης LED, ενώ το πίσω σήμα είναι ίδιο με των προηγούμενων μοντέλων.

Εκτός αυτού, τα νέα Tipo θα διατίθενται με νέες ζάντες 16 και 17 ιντσών.
 
Στο εσωτερικό, η Fiat εξοπλίζει το νέο Tipo με έναν ολόφρεσκο ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα infotainment του ομίλου Fiat-Chrysler UConnect 5.
Ανανεωμένο είναι επίσης το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων.



Τα μεγάλα νέα για το καινούριο Fiat Tipo όμως είναι άλλα: Θα προστεθεί και μία νέα έκδοση, το Tipo Cross, η οποία θα έχει ως βάση το 5θυρο hatchback και στοχεύει σε οδηγούς που κλίνουν προς την αγορά crossover. Το αυτοκίνητο έχει μια ελαφρώς πιο σκληροτράχηλη και περιπετειώδη όψη, με μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους προφυλακτήρες και τα φτερά, πιο χοντρά ελαστικά και ασημί προσθήκες στα πλαϊνά μαρσπιέ, επίσης με σκοπό την έξτρα προστασία του αμαξώματος από εμπόδια και ανωμαλίες του εδάφους. Η ανάρτηση του Fiat Tipo Cross επίσης είναι κατά 4 εκατοστά ψηλότερη από τα υπόλοιπα μοντέλα.
 


Η Fiat δεν αρκέστηκε μόνο στην αναβάθμιση εσωτερικού, εξωτερικού και γκάμας μοντέλων, αλλά ανανέωσε και τους κινητήρες του Tipo. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει ένας νέος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1000 κυβικών απόδοσης 100 ίππων και 190Nm ροπής, ο οποίος αποτελεί σαφή βελτίωση σε σχέση με το υπάρχον 1,4 μοτέρ που αποδίδει 95 άλογα και 127Nm ροπής. Η εταιρεία μάλιστα δηλώνει πως ο νέος κινητήρας θα έχει αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους.

Αναβάθμιση υπάρχει και στους πετρελαιοκινητήρες, αφού πλέον ο 1,6 multijet αποδίδει 130 ίππους, 10 παραπάνω σε σχέση με πριν, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμη και diesel έκδοση με 95 ίππους, η οποία θα είναι πιο φιλική στο περιβάλλον.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις