Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Νέο Kia Niro: Έρχεται μεγαλύτερο & υβριδικό
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Kia Niro: Έρχεται μεγαλύτερο & υβριδικό

17/1/2022

Η Kia αποκάλυψε πληροφορίες για το 2ης γενιάς Niro, που αφορούν τις διαστάσεις καθώς και τα χαρακτηριστικά της υβριδικής του έκδοσης. Σύντομα αναμένεται να δούμε και να μάθουμε περισσότερα φια την Plug-in υβριδική του έκδοση και μία αμιγώς ηλεκτρική επιλογή.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Νiro έδωσε στη δημοσιότητα η Kia, ύστερα από δύο μήνες από την επίσημη παρουσίασή του στο Seoul Mobility Show του 2021. 

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις και χώρους 

Το νέο Niro είναι πλέον μεγαλύτερο σε διαστάσεις καθώς έχει μήκος 4,420 χλστ (+65 χλστ.)., πλάτος 1.825 χλστ. (+20 χλστ.), ύψος 1.545 χλστ. (+10χλστ.), με το μεταξόνιό του να είναι επίσης επιμηκυμένο κατά 20 χλστ. σε 2,7 μέτρα. Παρά το μεγαλύτερο μέγεθος, το Niro παραμένει το ίδιο αεροδυναμικό (0,29 Cd) αλλά όπως δηλώνει και η εταιρεία, προσφέρει περισσότερους χώρους στους πίσω επιβάτες και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ 451 λίτρων (+15λτ). 

Υβριδική έκδοση με 141 άλογα 

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η Kia ανακοινώνει πως το υβριδικό Niro θα συνδυάζει έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης 105 ίππων και 144 Nm ροπής μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 32kW , με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει τα 141 άλογα. Την μετάδοση αναλαμβάνει ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο συμπλέκτη που έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο με στόχο την απόδοση. Επιπλέον, η Kia αναφέρει πως το Niro εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα Green Zone Drive που λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα πλοήγησης απενεργοποιώντας τον κινητήρα καύσης, όπου αυτό καθίσταται δυνατό. Τα χαρακτηριστικά του Plug-in υβριδικού και του αμιγώς ηλεκτρικού Niro δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί, αν και αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες. 

Design που ξεχωρίζει 

Όπως μας έχει συνηθίσει η Kia, το Niro σχεδιάστηκε με βάση τη φιλοσοφία «Opposites United». Στην όψη του συναντάμε τη σχεδίαση που η μάρκα ονομάζει «πρόσωπο τίγρης» και αποτελεί την εξέλιξη της παλαιότερης «μύτης της τίγρης», με επανασχεδιασμένους προβολείς και φώτα ημέρας LED. Οι τολμηρές σχεδιαστικές απόψεις συνεχίζονται και στο πίσω μέρος, με τα πίσω φώτα LED να τεντώνονται στις πίσω κολόνες, όπου και συνοδεύονται από μια έντονη γραμμή ώμων. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε