Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Νέο Mini Cooper JCW! Πώς θα είναι;

7/12/2020

Πολεμικό χαρακτήρα με ηλεκτροκίνηση θα συνδυάζει το νέο Mini Cooper John Cooper Works, ενώ η εταιρεία δήλωσε πως θα παρουσιάσει και βενζινοκίνητη έκδοση. Η άμεση ροπή του ηλεκτρικού μοτέρ θα προσφέρει αρκετά χαμόγελα στον οδηγό.

Η Mini δήλωσε πως «ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της εξέλιξης των ηλεκτρικών John Cooper Works εκδόσεων», των κορυφαίων μοντέλων δηλαδή που χαρακτηρίζονται από τον πολεμικό τους χαρακτήρα, χάρη στην μεγαλύτερη ισχύ, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και το έντονα sport εσωτερικό τους.

Η εταιρεία έδειξε επίσημες φωτογραφίες από το πρωτότυπο ηλεκτρικό Mini Cooper JCW που εξελίσσει, ενώ παράλληλα ανέφερε πως αυτή η κίνηση δεν θα σημάνει το τέλος των βενζινοκίνητων εκδόσεων, μιας και τα μελλοντικά JCW μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσεως «θα εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των fan της γρήγορης οδήγησης ανά την υφήλιο».



Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Mini Cooper JCW που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι μεν καμουφλαρισμένο (με μεμβράνη που έχει μοτίβο με διάφορες πίστες του κόσμου, τονίζοντας έτσι τον sport χαρακτήρα του μοντέλου), αλλά δείχνει σχεδόν όλες τις λεπτομέρειες του αμαξώματος.
Η εμφάνισή του είναι ακριβώς όπως θα την περιμέναμε από το άκουσμα της ονομασίας του, αφού περιέχει στοιχεία τόσο της εμβληματικής JCW έκδοσης, με τον δυναμικό εμπρός προφυλακτήρα, τα φουσκωμένα φτερά και τη μεγάλη πίσω αεροτομή, όσο και της αθόρυβης, ηλεκτρικής και οικολογικής Cooper SE, που χαρακτηρίζεται από την κλειστή εμπρόσθια γρίλια (αφού δεν υπάρχει πλέον ψυγείο προκειμένου να χρειάζονται ανοίγματα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου) και την έλλειψη πίσω εξάτμισης. Εκτός αυτού, παρατηρούμε πως εξακολουθούν και χρησιμοποιούνται οι θρυλικές ζάντες με τις διπλές ακτίνες σε σχήμα σταυρού.



Δεν γνωρίζουμε ακόμα τα χαρακτηριστικά ιπποδύναμης που θα έχει το επερχόμενο sport EV Mini, αλλά περιμένουμε να είναι μεγαλύτερα από την υπάρχουσα ηλεκτρική έκδοση Cooper SE, η οποία έχει 184 PS και 270Nm ροπής, που κάνουν το μοντέλο να πετυχαίνει χρόνο 0-100km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα και να έχει τελική ταχύτητα 150km/h.

Όσον αφορά το μηχανικό σύνολο του νέου ηλεκτρικού Cooper JCW, έχουμε δύο πιθανές περιπτώσεις: Η μία είναι το αυτοκίνητο να έχει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, και η άλλη είναι η χρήση 2 μοτέρ, ένα εμπρός και ένα πίσω, δίνοντας έτσι και την προοπτική τετρακίνησης.
Όπως και να έχει, το αυτοκίνητο σίγουρα θα είναι ένας ηλεκτρικός πύραυλος, αν αναλογιστούμε την JCW ονομασία αλλά και το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι κινητήρες έχουν άμεση ροπή με το που πατήσει ο οδηγός το δεξί πεντάλ.



Παρόλο που το νέο μοντέλο εξελίσσεται με γνώμονα τις επιδόσεις και όχι τόσο την οικονομία, πιστεύουμε πως θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία από αυτήν που έχει το υπάρχον Mini Cooper SE, χάρη στην διαρκή αναβάθμιση της τεχνολογίας των μπαταριών που κάνει το BMW Group.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις