Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Νέο Toyota Land Cruiser: Με Τwin turbo V6 το θηριώδες SUV

10/6/2021

Θα οργώνει, δεν θα κινείτε. Επίσημη πρώτη για το 70χρονης ιστορίας Toyota Land Cruiser, που εντυπωσίασε με τη νέα του σχεδίαση, τους V6 κινητήρες και το μικρότερο βάρος. Έχει ανάγκη τέτοια ιπποδύναμη ένα SUV;

Έφτασε τελικά η ώρα να γνωρίσουμε τη νέα γενιά του θηριώδους SUV, που έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, μέσα σε μια βαθιά ιστορία 70 χρόνων. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο είναι ένας άξιος αντικαταστάτης, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μοντέρνα αρχιτεκτονική.



Το νέο Toyota Land Cruiser έχει βασιστεί στην πλατφόρμα GA-F, που αποτελεί μια νέα έκδοση της Toyota New Global Architecture (TNGA). Το ολόφρεσκο Ιαπωνικό SUV είναι πλέον ελαφρύτερο, και πιο άκαμπτο, με πιο χαμηλό κέντρο βάρους και 200 κιλά λιγότερα. Αν και είναι βασισμένο σε νέα πλατφόρμα, έχει μήκος 4.990 χιλιοστά, πλάτος 1.980 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.850 χιλιοστά, όμοια με τον προκάτοχο του. 



Κάτω από το καπό μπορείς να συναντήσεις ή τον twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα 3.5 λίτρων με 415 ίππους και 650 Νm ροπής ή τον twin-turbo V6 πετρελαιοκινητήρα 3.3 λίτρων, με τους 309 ίππους και 700 Nm ροπής. Και οι δύο επιλογές θα συνδυαστούν με ένα 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. 


 
Εξωτερικά σε κυριεύει ένα δέος με το μέγεθος και την σχεδίαση του, το νέο Toyota Land Cruiser, ενώ την παράσταση κλέβουν τα LED φωτιστικά σώματα και οι τετραγωνισμένες καμάρες των τροχών. Στο εσωτερικό, εντυπωσιάζει η μεγάλη οθόνης αφής, ο επαγωγικός φορτιστής για το κινητό, τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα και το σύστημα ήχου JBL. 



Το νέο Land Crusier είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό σύστημα δυναμικής ανάρτησης E-KDSS, αλλά και το σύστημα Multi-Terrain Select που κρίνει αυτόματα την ποιότητα της επιφάνειας οδήγησης και υιοθετεί τον πιο κατάλληλο τρόπο οδηγικής συμπεριφοράς. Εδώ να τονίσουμε πως θα υπάρξει και GR Sport έκδοση που θα παρουσιαστεί και επίσημα, μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις