Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Νέο VW Polo γεμάτο τεχνολογικές αναβαθμίσεις

22/4/2021

Η VW ανανέωσε το Polo, το οποίο, χάρη στα LED φώτα, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τη μεγάλη οθόνη infotainment και τους διακόπτες αφής, διαθέτει στοιχεία που παραπέμπουν σε μεγαλύτερα μοντέλα όπως το Golf και το Tiguan.

Το Volkswagen Polo βρίσκεται από το 2017 στην 6η γενιά του, και η εταιρεία το ανανέωσε, χαρίζοντάς του λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την τρέχουσα γενιά του Golf, καθώς και στοιχεία εξοπλισμού και τεχνολογίας που βρίσκουμε σε μεγάλα μοντέλα της εταιρείας, όπως το Tiguan και το Arteon.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το νέο Polo διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι τεχνολογίας LED. Εμπρός, ενώνονται μεταξύ τους μέσω μίας φωτιζόμενης ρίγας η οποία διατρέχει κατά μήκος το κάτω μέρος της μάσκας και «διακόπτεται» από το έμβλημα της εταιρείας. Προαιρετικά, τα φανάρια θα είναι τεχνολογίας matrix LED.



Πίσω, εκτός από τα νέα φώτα, παρατηρούμε το λογότυπο του μοντέλου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόρτας του χώρου αποσκευών, κάτω από το σήμα της VW, μία κίνηση που ακολουθείται στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας από το Wolfsburg αλλά και στα νέα Seat. Χαμηλά, στο τελείωμα του προφυλακτήρα, οι εκδόσεις R-Line διαθέτουν μεγάλες, εικονικές απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες συνδυάζονται με ζάντες 16 ιντσών, κατά 1 ίντσα μεγαλύτερες από αυτές των πιο απλών εκδόσεων.

Τα εντυπωσιακά νέα φώτα, μας προϊδεάζουν για τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στο εσωτερικό του νέου VW Polo, οι οποίες είναι αρκετές. Στο ταμπλό κυριαρχεί το ψηφιακό στοιχείο, χάρη στον πίνακα οργάνων και την οθόνη του infotainment. Στις βασικές εκδόσεις, αυτά έχουν διαστάσεις 8 και 6,5 ίντσες αντίστοιχα, ενώ μπορούν να αναβαθμιστούν σε μεγαλύτερα, 10,25 και 9,2 ιντσών. Στο σύστημα κλιματισμού, οι διακόπτες είναι αφής, κάτι που βρίσκουμε στο νέο VW Tiguan και το Arteon. Παράλληλα, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας, όπως το IQ.DRIVE.



Οι διαθέσιμες εκδόσεις ξεκινούν από τη βασική και επεκτείνονται στις Life, Style, και R-Line. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τρικύλινδρα μοτέρ 1 λίτρου. Η αρχή γίνεται με ένα ατμοσφαιρικό σύνολο απόδοσης 80 ίππων, το οποίο συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, ενώ μετά βρίσκουμε έναν turbo TSI με 2 επιλογές ισχύος: 95 και 110 άλογα, με το τελευταίο να διατίθεται standard με 7τάχυτο DSG σασμάν. Εκτός αυτού, το νέο VW Polo θα προσφέρεται με κινητήρα 1.0 TGI φυσικού αερίου 90 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζει μεγάλη αποδοτικότητα με χαμηλή εκπομπή ρύπων.

Στην κορυφή των μοντέλων θα βρίσκεται η διάσημη GTI έκδοση, η οποία θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της το καλοκαίρι.
Το ανανεωμένο VW Polo θα κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2021. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τις τιμές πώλησης τους επόμενους μήνες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις