Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Nissan Juke: Υβριδικό σίγουρα.. Ηλεκτρικό?

7/6/2019

Από μέρα σε μέρα, θα κάνει την εμφάνιση του το νέο Nissan Juke. Το σίγουρο ειναι πως θα εξοπλιστεί με υβριδικό κινητήρα.. Θα εξοπλιστεί και με ηλεκτρικό όμως? Διαβάστε όλα τα νέα που μαθαίνουμε πριν την επίσημη παρουσίαση του..

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια πώλησης η πρώτη γενιά του Nissan Juke θα παραχωρήσει τη θέση της στη δεύτερη, η οποία θα έρθει «αγκαλιά» με την ηλεκτροκίνηση. Έτσι το νέο SUV θα ακολουθήσει με τη σειρά του τα σημεία των καιρών που θέλουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο σύνολό τους να προσφέρουν λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Περνώντας στο μοντέλο, το Juke δεύτερη γενιάς δεν θα έρθει ριζοσπαστικό σχεδιασμό. Αντ αυτού θα βασιστεί ως ιδέα στο τρέχον μοντέλο, εκμεταλλευόμενο στο μέγιστο βαθμό την ξεχωριστή και καινοτόμο εμφάνισή του. Οι παραπάνω εικόνες μας δίνουν μια πολύ καλή πρώτη «γεύση» για το πώς θα είναι.  Τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα με τα οποία το γνωρίσαμε την πρώτη του γενιά, αλλά και η V-Motion γρίλια, δίνουν το παρών, ενώ ο πρόβολος θα χαρακτηρίζεται από τα λεπτά φωτιστικά σώματα που θυμίζουν λεπίδες. Το υπόλοιπο αμάξωμα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον boxy χαρακτήρα του προκατόχου του, ενώ πίσω οι διαφορές είναι μεγάλες. Συγκεκριμένα, τα φωτιστικά σώματα έχουν τώρα νέα σχεδίαση ενώ καινούριος είναι και τόσο ο προφυλακτήρας όσο και ο διαχύτης.


 
Το νέο Juke θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMF-B, κάτι που θα του επιτρέψει να παρουσιάσει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Έτσι ένα plug-in υβριδικό μοντέλο θεωρείται βέβαιο, ενώ ένα αμιγώς ηλεκτρικό πολύ πιθανό. Επιπλέον η γκάμα των συμβατικών κινητήρων θα περιλαμβάνει έναν τούρμπο 3κύλινδρο 1.000άρη βενζινοκινητήρα και ένα μοτέρ ντίζελ 1,5 λίτρων.  
Στο εσωτερικό το νέο Juke θα έχει μεγαλύτερους χώρους, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με περισσότερη τεχνολογία. Μέρος αυτής θα ένα νέο σύστημα infotainment συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto και συνδυασμένο με οθόνη αφής. Τέλος μία νέα σουίτα τεχνολογίας ασφαλείας θα εμφανιστεί επίσης, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ProPILOT.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις