Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πάνω στη δημιουργία ενός υπολογιστή με τεχνική νοημοσύνη (AI) εργάζονται η Volvo και η Nvidia.

Ο υπολογιστής βασίζεται στην τεχνολογία Drive AGX Xavier της Nvidia.

Ο «εγκέφαλος» των Volvo φτιάχνεται!

12/10/2018

Πάνω στη δημιουργία ενός υπολογιστή με τεχνική νοημοσύνη (AI) εργάζονται η Volvo και η Nvidia, ο οποίος τα επόμενα χρόνια θα είναι απαραίτητο μέρος του εξοπλισμού των αυτοκινήτων της Volvo.

Ο υπολογιστής βασίζεται στην τεχνολογία Drive AGX Xavier της Nvidia και αναμένεται να υιοθετηθεί από τα επερχόμενα μοντέλα της Volvo που θα κάνουν την εμφάνισή τους τα επόμενα χρόνια και θα βασίζονται στην πλατφόρμα Scalable Product Architecture 2 (SPA2).  Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο εταιρείας έχουν ξεκινήσει από πέρυσι την μεταξύ τους συνεργασία, για την κατασκευή λογισμικού για αυτόνομα αυτοκίνητα.
 
«Ένα επιτυχημένο λανσάρισμα αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης θα χρειαστεί τεράστιο όγκο υπολογιστικής ισχύος καθώς και συνεχή εξέλιξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης» δήλωσε ο Hakan Samuelsson, επικεφαλής της Volvo και συνέχισε «Η συμφωνία μας με τη Nvidia είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του παζλ και μας βοηθά να εισαγάγουμε με ασφάλεια τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα στους πελάτες μας».

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, σύμφωνα με όσα υποστηρίζεται από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, θα επιτρέψει αρχικά στη Volvo να κάνει μαζικά βήματα προς τα εμπρός στην εφαρμογή προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού, τεχνολογίας διαχείρισης ενέργειας, ακόμη και επιλογές εξατομίκευσης στο αυτοκίνητο. Ενώ στη συνέχεια με τη χρήση του νέου υπολογιστή η μάρκα θα καταφέρει να αναπτύξει τα πρώτα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα.
 
«Ως παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία ασφάλειας και την καινοτομία, η Volvo κατανοεί ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ασφάλειας, άνεσης και υπολογιστικής ικανότητας μέσα στο όχημα», υπογράμμισε ο ιδρυτής και CEO της Nvidia, Jensen Huang.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις