Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αξίζει να σημειωθεί πως το Crossland X όπως και όλα τα καινούργια μοντέλα της Opel, εφοδιάζεται με το OnStar, το σύστημα που με τη χρήση κάρτας κινητής τηλεφωνίας, προσφέρει 100 GB δεδομένων το χρόνο.

Εξωτερικά, βλέπεις ένα μοντέλο με κρατημένες διαστάσεις που όμως δείχνει μεγαλύτερο από αυτό που είναι.

Το Crossland Χ ταξιδεύει εξαιρετικά πολιτισμένα, χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο στην καμπίνα.

Με το πίσω κάθισμα στην κανονική του θέση και οδηγός- συνοδηγός με ύψος πάνω από 1,85 μέτρα, ο χώρος για τα πόδια των πίσω ανάλογου αναστήματος είναι καλός.

Οδηγούμε το νέο Opel Crossland X

7/7/2017

Βρεθήκαμε για λίγες ώρες πίσω από το τιμόνι του νέου Opel Crossland X στο πλαίσιο της παρουσίασης του μοντέλου στους δημοσιογράφους και καταγράφουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Πρώτη επαφή: Opel Crossland X

Βρεθήκαμε για λίγες ώρες πίσω από το τιμόνι του νέου Opel Crossland X στο πλαίσιο της παρουσίασης του μοντέλου στους δημοσιογράφους και καταγράφουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τουνέου Crossland X, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε περίπου 350 χιλιόμετρα και να δούμε η νέα πρόταση της Opel τι νέο φέρνει στην κατηγορία των crossover/SUV αλλά και στην ελληνική αγορά γενικότερα. Η διαδρομή περιελάμβανε Εθνική Οδό αλλά και αρκετό επαρχιακό δίκτυο με στενό δρόμο και αρκετές στροφές. Βλέπετε, ξεκινώντας από την Αθήνα, φτάσαμε στα Μέθανα και μετά από μια σύντομη στάση, επιστρέψαμε αυθημερόν στη βάση μας. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία, μέσα σε λίγες ώρες να πάρουμε μια καλή γεύση από το νέο Opel Crossland X, το πρώτο αυτοκίνητο της συνεργασίας της Opel με τον Όμιλο PSA (Peugeot- Citroen).

Εξωτερικά, βλέπεις ένα μοντέλο με κρατημένες διαστάσεις που όμως δείχνει μεγαλύτερο από αυτό που είναι. Με μήκος 4,2 μέτρα, το Crossland Χ τοποθετείται ανάμεσα στα compact crossover, μια κατηγορία που γνωρίζει μεγάλες δόξες, αυξάνοντας τις επιλογές των αγοραστών, καθώς άνετα παίζουν το ρόλο «εναλλακτικού» μικρομεσαίου. Η μάσκα εμπρός αλλά και οι καθαρές γραμμές σε όλο το αμάξωμα, είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Opel και τον ίδιο ρόλο παίζει και το «στίγμα» των φώτων ημέρας εμπρός. Στο πίσω μέρος, η μεγάλη 5η πόρτα αποκαλύπτει το χώρο αποσκευών που ξεκινά από τα 420 λίτρα. Λέμε πως «ξεκινά» γιατί υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης του πίσω καθίσματος σε κάποιες εκδόσεις (χρεώνεται έξτρα) κάνοντας το χώρο των αποσκευών έως και 550 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος η χωρητικότητα φτάνει τα 1.255 λίτρα. Με το πίσω κάθισμα στην κανονική του θέση και οδηγός- συνοδηγός με ύψος πάνω από 1,85 μέτρα, ο χώρος για τα πόδια των πίσω ανάλογου αναστήματος είναι καλός.

Στη διάθεσή μας τέθηκε η έκδοση με τον diesel κινητήρα των 1,6 λίτρων και των 99 ίππων. Το Crossland Χ ταξιδεύει εξαιρετικά πολιτισμένα, χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο στην καμπίνα. Η προσεγμένη αεροδυναμική του αμαξώματος που ακολουθεί την αισθητική της «οικογένειας» των Opel μοντέλων, έχει φέρει αποτέλεσμα και το νέο crossover αποδεικνύεται εξαιρετικά ικανό για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Από αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα, εκτιμήσαμε την καλή ηχομόνωση της καμπίνας που συμβάλλει στη διατήρηση του πολιτισμένου περιβάλλοντος για τους επιβάτες. Ο 1.600άρης κινητήρας, με τα 254 Nm της ροπής του στις 1.750 σ.α.λ., κερδίζει τον οδηγό με την απόδοσή του. Πρόκειται για το γνωστό σύνολο από τα μοντέλα της Peugeot και της Citroen που έχουμε δει κατά καιρούς και μας έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Υποστηρίζεται ιδανικά από το πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο με τις μεγάλες διαδρομές στον επιλογέα, ενώ είναι τέτοια η ροπή του κινητήρα που ο οδηγός δεν χρειάζεται να εξαντλεί το στροφόμετρο για να πηγαίνει καλά αλλά και για να διατηρεί την κατανάλωση σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Στο δρόμο το Crossland X επιδεικνύει σταθερότητα ανάλογη τυπικού μικρομεσαίου, ενώ παρά τις αυξημένες διαδρομές της ανάρτησης, η σφιχτή ρύθμιση κρατάει σε λογικά πλαίσια τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές υπό πίεση. Το τιμόνι είναι άμεσο και ακριβές, χωρίς να μεταφέρει ιδιαίτερη αίσθηση στα χέρια του οδηγού, ενώ πολύ καλή εντύπωση μας έκαναν και τα φρένα με την απόδοση αλλά και την αίσθηση του πεντάλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Crossland X όπως και όλα τα καινούργια μοντέλα της Opel, εφοδιάζεται με το OnStar, το σύστημα που με τη χρήση κάρτας κινητής τηλεφωνίας, προσφέρει 100 GB δεδομένων το χρόνο. Με το λειτουργικό του πρόγραμμα, το Crossland X γίνεται hot spot στο οποίο μπορούν να συνδεθούν έως και 7 συσκευές ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια υπηρεσία που για τον πρώτο χρόνο προσφέρεται δωρεάν από την Ελληνική αντιπροσωπεία και αποτελεί άλλη μια δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση ατυχήματος αλλά και ένα πολύτιμο βοηθό για κάθε περίπτωση, μια και –πλέον- μέσω του συστήματος μπορεί να κλείσει κανείς μέχρι και δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το Opel Crossland X στην έκδοση με τον diesel κινητήρα των 99 ίππων, έχει τιμή εκκίνησης τα 19.900 ευρώ. Μπαίνει και τιμολογιακά στην «καρδιά» της κατηγορίας που διαρκώς αναπτύσσεται, προσφέροντας μια ποιοτική εναλλακτική για όσους ψάχνουν για μοντέλο με τα χαρακτηριστικά «ελεύθερου χρόνου», που ταυτόχρονα είναι και σύγχρονο από κάθε άποψη.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις