Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Οι Γερμανοί βράβευσαν Ιαπωνικό ως το αυτοκίνητο της χρονιάς!

18/11/2020

Στην Γερμανία αναγνώρισαν την ανωτερότητα της Honda και βράβευσαν για πρώτη φορά ως «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς», ένα Ιαπωνικό μοντέλο.

Τα βραβεία Car of the Year στην Γερμανία, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στον χώρο της αυτοκίνησης. Για να μπορείς να πάρεις μέρος σε αυτή την ψηφοφορία, θα πρέπει να είσαι ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους αυτοκινήτου στην χώρα. 

Σε μια χώρα σαν την Γερμανία με βαθιά ιστορία στην κατασκευή αυτοκινήτων, με βιομηχανίες κολοσσούς, είναι τεράστιο επίτευγμα να καταφέρνει να κλέψει το στέμμα ένα Ιαπωνικό μοντέλο. Η επιτροπή δημοσιογράφων, κάνει test σε όλα τα νέα μοντέλα, και τα βαθμολογεί ανάλογα με τη χρηστικότητα, τα χαρακτηριστικά οδήγησης, το αντίκτυπό τους στην αγορά και το επίπεδο καινοτομίας τους.



Χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες (Compact, Premium, Luxury, New Energy, Performance) και οι νικητές κάθε κατηγορίας, διεκδικούν τον τίτλο του Γερμανικού αυτοκινήτου της χρονιάς. Τον τίτλο του «Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2021» κέρδισε το ηλεκτρικό Honda e, όντας το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο που κατάφερε κάτι τέτοιο ενώ παράλληλα κέρδισε το τίτλο στην κατηγορία New Energy.



Ο Πρόεδρος της Honda Motor Europe, Katsuhisa Okuda, δήλωσε συγκινημένος και περήφανος που κέρδισαν το Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, και δήλωσε πως το Honda e, είναι το τέλειο πρώτο βήμα για να γίνει πράξη η δέσμευση της Ιαπωνικής βιομηχανίας, πως θα εξηλεκτρίσει το 100% των ευρωπαϊκών mainstream μοντέλων της γκάμας της έως το 2022.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις