Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tο compact SUV της μάρκας θα κατασκευάζεται και από το εργοστάσιο της VW στο Osnabruck.

Πάει Γερμανία το Karoq

2/5/2018

Kαι εκτός Τσεχίας θα «ταξιδέψει» η παραγωγή του Skoda Karoq, με την μάρκα να αναφέρει πως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην μεγάλη ζήτηση μόνο από τα εγχώρια εργοστάσια της.

Το πρώτο Skoda Karoq μπορεί να βγήκε από την γραμμή παραγωγής τον Ιούλιο του 2017 στις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Τσεχία, ωστόσο φαίνεται πως επειδή η Skoda δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την υψηλή ζήτηση, έβαλε το SUV και σε γραμμές παραγωγής στο Mlada Boleslav λίγο αργότερα. Φαίνεται όμως πως ούτε αυτό ήταν αρκετό, καθώς πλέον η παραγωγή του Karoq θα βγει και εκτός συνόρων με κατεύθυνση την Γερμανία.

Πράγματι, το compact SUV της μάρκας θα κατασκευάζεται και από το εργοστάσιο της VW στο Osnabruck από τα τέλη του 2018 και τουλάχιστον μέχρι όλο το 2019, για να μπορέσει η Skoda να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

Το εργοστάσιο αυτό έχει περίπου 2.300 εργαζόμενους ενώ αυτή την στιγμή κατασκευάζεται εκεί το Tiguan, η Porsche Cayman και μέρος της παραγωγής της Fabia. Tα επόμενα χρόνια θα φιλοξενηθεί εκεί και η παραγωγή του T-Roc convertible, αφού πρώτα ολοκληρωθούν επενδύσεις της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά τα Karoq και Kodiaq,  η Skoda φαίνεται πως είναι κοντά στο να λανσάρει και ένα νέο SUV που θα βασίζεται πάνω στο Vision X concept, με το ντεμπούτο του να αναμένεται να γίνει στην επόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις