Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πιο πολύ ρεύμα για το νέο Audi Q3

16/8/2017

Στα μέσα του 2018 αναμένεται να δούμε τη νέα γενιά του Audi Q3, το οποίο είναι πολύ πιθανό να έχει στην γκάμα του και μία plug-in υβριδική έκδοση.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα το νέο SUV της Audi εκτός από τις διάφορες βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις αναμένεται να προσφέρεται και σε μια plug-in υβριδική έκδοση.
 
Η έκδοση αυτή φημολογείται ότι θα συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 λτ. με έναν ηλεκτρικό κινητήρα και μια μικρή μπαταρία, με την συνδυαστική δύναμη που θα παράγει να ανέρχεται σε περισσότερους από 200 ίππους. Επιπλέον, λόγος γίνεται και για την ύπαρξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού Q3 e-tron, το οποίο θα εφοδιάζεται με ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 35,8 kWh, που θα του επιτρέπει να διανύσει με μια μόνο φόρτιση, μέχρι και 300 χιλιόμετρα.
 
Από κει και πέρα οι επιλογές στα μηχανικά σύνολα βενζίνης αναμένεται να είναι, ο κινητήρας των 1,5 λτ. TFSI, με απόδοση 130 και 150 ίππους ανάλογα με την έκδοση, ο 1,8 λτ. TFSI των 180 ίππων και ο 2λιτρος TFSI με 220 ίππους. Σε ότι αφορά τους κινητήρες diesel το μοντέλο αναμένεται να είναι διαθέσιμο με 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 150, 190 και 240 ίππων, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί οι συγκεκριμένες πληροφορίες.
 
Το νέο Q3 θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, η οποία αναμένεται να το ελαφρύνει κατά 50 κιλά περίπου, ενώ θα επιτρέψει την βελτίωση της άνεσης και της οδηγικότητας. Στο εσωτερικό το νέο SUV θα είναι εξοπλισμένο μεταξύ άλλων με μία οθόνη αφής 9.2 ιντσών, ενώ το μεγαλύτερο μεταξόνιο θα βοηθήσει να καθίσουν πιο άνετα οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα, ενώ θα μεγαλώσει και τον χώρο αποσκευών.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται να έρθουν στην παραγωγή και κάποια μοντέλα υψηλής απόδοσης με έναν υπερτροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων να βρίσκεται κάτω από το καπό. Ο κινητήρας αναμένεται να παράγει περίπου 340 ίππους στο Q3 S και 400 άλογα στο Q3 RS.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις