Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To σφύριγμα των φρένων είναι ένας ήχος που κάθε ιδιοκτήτης το έχει ακούσει κάποια στιγμή.

Είναι φυσιολογικό το σφύριγμα των φρένων? [video]

Διαβάστηκε από 14920 αναγνώστες - 8/7/2020

Σου έχει τύχει να ακούσεις σφύριγμα από το φρένα σου? Ήξερες πως μπορεί να μην χρειάζεσαι τακάκια? H Porsche βάζει τέλος στον μύθο του σφυρίγματος των φρένων, με μια πλήρη ανάλυση.

To σφύριγμα των φρένων είναι ένας ήχος που κάθε ιδιοκτήτης το έχει ακούσει κάποια στιγμή και επειδή είναι κάτι ενοχλητικό, αμέσως μπαίνει στο μυαλό πως χρειάζεται άμεσα να αλλαχθούν τα τακάκια. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με όσα πιστεύει η Porsche, και θέλοντας να καταρρίψει αυτόν τον μύθο παρουσίασε ένα video στο οποίο αναλύει γιατί αυτό το σφύριγμα είναι σε πολλές περιπτώσεις… φυσιολογικό.

Κατ αρχάς, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι για να το λέει η Porsche που έχει πίσω της εμπειρία δεκαετιών στην κατασκευή και παραγωγή κάποιων από τα πιο εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα της ιστορίας, σημαίνει πως δύσκολα κάνει λάθος.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι αναφέρει η Γερμανική βιομηχανία. Αρχικά, κάνει γνωστό ότι στα ισχυρά συστήματα φρένων που κατασκευάζει, δίνει περισσότερη έμφαση την πραγματική απόδοση των φρένων και λιγότερο στην μείωση των ήχων που παράγονται. Ωστόσο, πέρα από αυτό το γεγονός, το σφύριγμα εξαρτάται σημαντικά από το ίδιο το μέγεθος των φρένων.

Συγκεκριμένα, η Porsche αναφέρει ότι ακόμα και αν χρησιμοποιηθούν υψηλής ποιότητας υλικά, τα τακάκια όταν θα χρειαστεί να σταματήσουν τις δισκόπλακες θα παράξουν σίγουρα δονήσεις. Μάλιστα, η Porsche αναφέρει ότι, αφού η εταιρεία χρησιμοποιεί φρένα με μεγαλύτερο από το φυσιολογικό μέγεθος, για να ελέγξει  τις υψηλές επιδόσεις των μοντέλων της, τότε είναι απόλυτα λογικό οι δονήσεις που προκαλούνται να είναι μεγαλύτερες και άρα να ακούγονται πιο έντονα τα «σφυρίγματα».

Δείτε το video της Porsche.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις