Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Παρουσιάστηκε το νέο Opel Combo-e Life

17/2/2021

Η Opel παρουσίασε το νέο Combo-e Life, ένα ηλεκτρικό MPV με δυνατότητα φόρτισης στο 80% μέσα σε 30 λεπτά, αυτονομία 280km και μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.693 λίτρα.

Η Opel παρουσίασε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Combo-Life, ένα MPV το οποίο είναι ουσιαστικά η επιβατική έκδοση του γνωστού van της εταιρείας. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις, οι οποίες διαφέρουν ως προς το μήκος τους, και διαθέτουν χώρο για 5 ή 7 επιβάτες. Η επιμηκυσμένη έκδοση, είναι κατά 350mm μακρύτερη, και έχει συνολικό μήκος 4,75m.

Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 260Nm ροπής, ο οποίος επιταχύνει το μοντέλο από στάση στα 100km/h μέσα σε 11,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα, είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 130km/h.
Η μπαταρία που τροφοδοτεί τον κινητήρα, έχει χωρητικότητα 50kWh και βρίσκεται κάτω από το πάτωμα, ανάμεσα από τους 2 άξονες. Χάρη στο σύστημα fast charging 100kW, μπορεί να φορτίσει μέχρι 80% μέσα σε 30 λεπτά. Η αυτονομία του μοντέλου είναι 280km σε κύκλο WLTP. Παράλληλα, όλες οι εκδόσεις έχουν ως standard έναν ενσωματωμένο μονοφασικό φορτιστή 7,4kW, ενώ προαιρετικά υπάρχει η επιλογή ενός ισχυρότερου, τριών φάσεων και 11kW.



Η ευρυχωρία του νέου Opel Combo-Life είναι μεγάλη. Με διάταξη 5 θέσεων, το απλό μοντέλο έχει χώρο αποσκευών 597 λίτρων, τα οποία μετατρέπονται σε 2.126 αν διπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Τα νούμερα αυτά είναι ακόμα μεγαλύτερα στην μακρύτερη έκδοση. Με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων όρθιες, ο χώρος αποσκευών είναι 850 λίτρα, ενώ, αν αυτές «πέσουν», η διαθέσιμη χωρητικότητα γίνεται 2.693 λίτρα. Παράλληλα, αν αναδιπλωθεί το κάθισμα του συνοδηγού, είναι εφικτή η μεταφορά αντικειμένων με μεγάλο μήκος, όπως για παράδειγμα σανίδες του surf. Εκτός αυτού, το Opel Combo-Life έχει ελκτική ικανότητα 750kg.

Όσον αφορά το εσωτερικό του νέου μοντέλου, ο standard εξοπλισμός περιλαμβάνει οθόνη αφής 8 ιντσών για το infotainment, δορυφορική πλοήγηση με live ανανέωση κυκλοφορίας, Apple CarPlay και Android Auto. Ως προαιρετική είναι η πανοραμική οροφή με ηλεκτρικό σκιάδιο, η οποία συνδυάζεται με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο οροφής 36 λίτρων.



Παράλληλα, στον τομέα της ασφάλειας, υπάρχει πληθώρα βοηθημάτων για τον οδηγό, όπως σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με προστασία πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (driver drowsiness alert). Η πανοραμική camera οπισθοπορείας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού βελτιώνει  την ορατότητα τόσο πίσω, όσο και στο πλάι του αυτοκινήτου.
Τέλος, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, διαθέτει 4 επιλογές: Normal, Snow, Mud και Sand.

Tο νέο Opel Combo-Life αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις