Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Πρώτη «γεύση» για την επιβλητική Extra-Large BMW X8

8/10/2020

Η Extra-Large BMW X8 έρχεται ως το απόλυτο crossover της εταιρείας με στόχο ικανοποιήσει εκείνους που αναζητούν ένα αυτοκρατορικό και ισχυρό αυτοκίνητο.

Μικρή «γεύση» για το νέο μοντέλο Extra-Large BMW X8 έδωσε ο γερμανικός κολοσσός. Ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο θα λειτουργήσει ως ναυαρχίδα στην κατηγορία των crossover για την BMW, που κινήθηκε με άξονα σχεδιασμού το Χ7, δίχως πάντως να παραλείψει σημαντικές τροποποιήσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το αισθητά καμουφλαρισμένο μοντέλο που ήρθε στην δημοσιότητα διατηρεί «κρυμμένα» αρκετά χαρακτηριστικά της Extra-Large BMW X8. Ξεκάθαρο πάντως είναι το γεγονός πως σε σύγκριση με το Χ7 ο πρόβολος του αυτοκινήτου μοιάζει πιο επίπεδος. Αντίστοιχα, και οι προβολείς του έχουν τοποθετηθεί σε χαμηλότερο ύψος, ενώ το καπό του οχήματος στα σημεία που εφάπτεται με την ραφή έχει στρογγυλεμένες άκρες.

Σε αντίθεση με τα Χ4, Χ6 και Χ8 πηγή για την Extra-Large BMW X8 δεν είναι τα αυτοκίνητα coupe. Βάζοντας στην ίδια κλίμακα και το Χ7, η Extra-Large BMW X8 γέρνει λίγο περισσότερο προς το πίσω μέρος, ενώ εντοπίζουμε πιο στρογγυλεμένη σχεδίαση για τα πίσω φτερά. Το μεγαλύτερο μέρος της πίσω πλευράς η BMW επιλέγει να το διατηρεί κρυφό, ενώ πληροφορίες δεν μπορούμε να αντλήσουμε ούτε για το σχήμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Ένα αυτοκόλλητο Ηybrid Test Vehicle στον προφυλακτήρα επιβεβαιώνει το σύστημα λειτουργίας του κινητήρα στην Extra-Large BMW X8. Οι εκτιμήσεις που γίνονται κάνουν λόγο για παρόμοια ρύθμιση με το 745e μοντέλο το οποίο διατηρεί παράλληλα έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα και ηλεκτρικό για μία συνολική ιπποδύναμη 394 αλόγων (290 κιλοβάτ).

Ταυτόχρονα με το λανσάρισμα της Extra-Large BMW X8, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίας για την δημιουργία και της BMW X8 M. Ενός αυτοκινήτου με διπλό turbo κινητήρα 4,4 λίτρων V8 σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό για συνολική απόδοση στα 750 άλογα (559 κιλοβάτ).

Στο εσωτερικό της, τέλος, η Χ8 αναμένεται να προσφέρει δύο επιλογές χωροθέτησης καθισμάτων συνεπιβατών, είτε με πέντε συνολικά θέσεις είτε με τέσσερις, ώστε άπαντες να φιλοξενούνται με περισσότερη άνεση.

Το πλάνο της BMW θέλει την νέα Extra-Large BMW X8 να κυκλοφορεί στις αγορές στα τέλη του 2021 ως αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί το 2022. Δεν αποκλείεται, βέβαια, το μοντέλο παραγωγής να έχει αποκαλυπτήρια νωρίτερα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις