Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Πώς σας φαίνεται το νέο ηλεκτρικό «Baby» Jeep;

15/7/2021

Προ των πυλών βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου «baby» SUV από την Jeep, με την αμερικανική εταιρεία να τοποθετεί το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο κάτω από το Renegade. Σκέψεις και για υδρογονοκίνητα μοντέλα.

Έτος-ορόσημο θα είναι για την Jeep το 2025. Με αφορμή τα 80 χρόνια «ζωής» η αμερικανική μάρκα θέλει να συνδυάσει τα «γενέθλιά» της με μία περισσότερο ηλεκτρική γκάμα. Οι Plug-in υβριδικές τεχνολογίες «4xe» έχουν ήδη καθιερωθεί σε Compass και  Renegade, πλέον όμως έφτασε η ώρα για το επόμενο level. Για την ακρίβεια, θέλει σε κάθε κατηγορία SUV να προσφέρει και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, «με στόχο ένα Jeep χωρίς εκπομπές ρύπων ως το 2025», όπως τόνισε χαρακτηριστικά το αφεντικό της μάρκας, Christian Meunier.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Ποιο μοντέλο, όμως, θα γίνει αμιγώς ηλεκτρικό; «Το Renegade είναι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας των B-SUV, κάτω από το οποίο υπάρχει χώρος που εξετάζουμε. Αντιθέτως, δεν θα δούμε ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μεγαλύτερο από το Wagoneer, μιας και μιλάμε για ένα αυτοκίνητο-θηρίο!»  Έτσι, λοιπόν, η μάρκα προσανατολίζεται στην δημιουργία ενός «baby» Jeep ακριβώς κάτω από το δημοφιλές SUV πόλης.
 
Τι «παίζει» με το design και την πλατφόρμα του;

Αν και δεν υπάρχει πρότυπο design, όλα συγκλίνουν σε ένα αυτοκίνητο με boxy σχεδιασμό, τραπεζοειδή ανοίγματα στις ζάντρες, κοντές προεξοχές στο πίσω και το εμπρός μέρος.

Αν και δεν υπάρχει πρότυπο design, όλα συγκλίνουν σε ένα αυτοκίνητο με boxy σχεδιασμό, τραπεζοειδή ανοίγματα στις ζάντρες, κοντές προεξοχές στο πίσω και το εμπρός μέρος.

Η βρετανική ιστοσελίδα «Auto Express» προχώρησε την διαδικασία ένα βήμα παρακάτω δημοσιεύοντας ανεξάρτητα σχέδια του μελλοντικού Jeep. Αν και δεν υπάρχει πρότυπο design, όλα συγκλίνουν σε ένα αυτοκίνητο με boxy σχεδιασμό, τραπεζοειδή ανοίγματα στις ζάντρες, κοντές προεξοχές στο πίσω και το εμπρός μέρος.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει σχετικά με το ποια πλατφόρμα θα έχει το «baby» Jeep. Αν το νέο μοντέλο εμφανιστεί ως το 2025 κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει την νέα έκδοση πλατφόρμας CMP του Stellantis η οποία θα κάνει την «πρεμιέρα» της το 2022. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμοποιείται ήδη σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα όπως τα Peugeot e-208 και e-2008, καθώς και το Corsa e. Βέβαια είναι ασαφές το κατά πόσο η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει τετρακίνηση.
 
Παρόλα αυτά, πιο λογικό είναι το σενάριο να χρησιμοποιήσει την νέα πλατφόρμα του Ομίλου με όλες τις προηγμένες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί και παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τον Stellantis. Η πλήρως ηλεκτρική πλατφόρμα STLA Small μπορεί να υποστηρίξει τετρακίνηση με ηλεκτρικούς κινητήρες και στους δύο άξονες. Η κυκλοφορία της αναμένεται μετά το 2026. Στόχος της Stellantis είναι με μπαταρίες χωρητικότητας από 37 kWh έχει σκοπό να παρέχει αυτονομία περίπου 480 χιλιομέτρων, αυξημένη κατά 160 χιλιόμετρα σε σχέση με την υπάρχουσα e-CMP.
 
Αξίζει να τονιστεί πως η εταιρεία δεν αποκλείει το σενάριο στροφής και σε υδρογονοκίνητα μοντέλα. «Είναι πολύ συναρπαστικό project. Έχουμε κάποιες ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε» ανέφερε ο Meunier και πλέον περιμένουμε με ανυπομονησία έξτρα πληροφορίες για την στρατηγική της Jeep πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα εναλλακτικά καύσιμα.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε