Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Πώς θα είναι το νέο Jeep Grand Cherokee

11/12/2020

Το νέο Jeep Grand Cherokee οδεύει προς την παρουσίασή του, και βλέπουμε τα πρώτα χαρακτηριστικά του επερχόμενου μοντέλου. Το SUV θα έχει plug-in υβριδική έκδοση, και ενδέχεται να το δούμε τόσο με δίλιτρο όσο και Hemi V8 κινητήρα.

Το πρωτότυπο του νέου Jeep Grand Cherokee που θα παρουσιαστεί το 2021 εθεάθη να δοκιμάζεται στην Αμερική, και μπορούμε να δούμε λεπτομέρειες από το νέο μοντέλο.
Οι νυχτερινές φωτογραφίες μας βοηθούν να παρατηρήσουμε αμέσως το πώς θα είναι τα πίσω φανάρια τεχνολογίας LED. Όπως φαίνεται, τα φώτα πορείας θα αποτελούνται από λεπτές οριζόντιες γραμμές, ένα χαρακτηριστικό των καινούριων μοντέλων της αγοράς, και τα έντονα stop φώτα θα βρίσκονται ακριβώς από κάτω και στις άκρες του αμαξώματος.



Ο πίσω προφυλακτήρας φιλοξενεί την απόληξη της εξάτμισης, η οποία είναι διπλή και φαίνεται πως θα είναι έντονα τονισμένη, ενώ κάτω από τον πάτωμα είναι κρεμασμένη η ρεζέρβα.
Στο εμπρός μέρος του μοντέλου δοκιμών δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε πολλά. Στις άκρες του προφυλακτήρα υπάρχουν αεραγωγοί με μεγάλες, κυψελωτές γρίλιες, και ακριβώς από επάνω είναι τα δευτερεύοντα φώτα, τα οποία δεν ξέρουμε ακόμα εάν είναι ομίχλης ή DRL.  Αναμένουμε ο σχεδιασμός του μοντέλου να διαθέτει επιρροές από το concept Grand Wagoneer, κάτι που θα το διαπιστώσουμε με την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Τόσο το Jeep Grand Cherokee  όσο και το μεγαλύτερο, Grand Cherokee XL που θα διαθέτει τρίτη σειρά καθισμάτων, θα χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας Giorgio της Alfa Romeo, στην οποία βασίζονται οι Stelvio και Giulia. Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα για τους διαθέσιμους κινητήρες που θα κινούν τα νέα Jeep είναι πως θα υπάρχει plug-in υβριδικό μοντέλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γκάμα των μηχανικών συνόλων ενδέχεται να περιλαμβάνει και τους γνώριμους Pentastar V6 3,6 λίτρων και Hemi V8 5700 κυβικών. Από τη στιγμή που οι Alfa Romeo πωλούνται και με turbo δίλιτρο τετρακύλινδρο μοτέρ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τα νέα Jeep και με αυτό τον κινητήρα.



Εκτός αυτού, υπάρχει το ενδεχόμενο τα μοντέλα να προσφέρονται και με αερανάρτηση, αφού παλαιότερες φωτογραφίες έδειχναν το μεγάλο Grand Cherokee με την τρίτη σειρά καθισμάτων να είναι ιδιαίτερα ψηλό, αποδεικνύοντας πως το νέο όχημα δεν θα χάσει τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, το νέο Jeep Grand Cherokee XL με τις 3 σειρές καθισμάτων θα κάνει το ντεμπούτο του το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, ενώ το κανονικό μοντέλο θα εμφανιστεί αργότερα, στα τέλη του 2021.
  
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις