Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Σας αρέσει το ηλεκτρικό SUV της Smart;

19/7/2021

Περιμένοντας τα επίσημα αποκαλυπτήρια του (πρωτότυπου) ηλεκτρικού SUV Smart η εταιρεία δημοσίευσε μία ακόμη teaser φωτογραφία του προσεχούς μοντέλου.

Δεν είναι πλέον μυστικό πως η smart έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει ριζικά σε σχέση με όλα όσα ξέραμε για εκείνη. Η εταιρεία που έγινε γνωστή για τα μικροσκοπικά της αυτοκίνητα αναμένεται να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα και να στρέψει την προσοχή της στην κατασκευή μεγαλύτερων αυτοκινήτων από αυτά με τα οποία είχε συνηθίσει το κοινό.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Πρώτο μοντέλο που θα επιβεβαιώνει αυτή την αλλαγή της μάρκας είναι ένα ηλεκτρικό SUV, για το οποίο έχουμε ήδη δει τις πρώτες εικόνες teaser. Ωστόσο ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes (ανήκουν με τη smart στην Daimler), Gorden Wagener προχώρησε ένα βήμα παραπέρα δημοσιεύοντας μία ακόμα εικόνα. Όπως μπορούμε να δούμε στη νέα εικόνα το μοντέλο παρουσιάζεται από πάνω, με τη διχρωμία αμαξώματος-οροφής να ξεχωρίζει, τη στιγμή που περιμετρικά υπάρχει ένα διαφορετικής απόχρωσης δαχτυλίδι το οποίο δανείζει το χρώμα του τόσο στις πίσω κολόνες, όσο και στην αεροτομή.

Η ισχύς του θα φτάνει ακόμα και τα 270 άλογα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα μικρότερη από 70kWh θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Η ισχύς του θα φτάνει ακόμα και τα 270 άλογα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα μικρότερη από 70kWh θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία για το σύστημα κίνησης. Αυτό που φημολογείται είναι πως θα βασιστεί στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA) της Geely. Η εν λόγω πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, ωστόσο προηγούμενα ρεπορτάζ ανέφεραν πως στην περίπτωση του SUV της smart θα υπάρχει ένας ηλεκτρικός κινητήρας τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Η ισχύς του θα φτάνει ακόμα και τα 270 άλογα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα μικρότερη από 70kWh θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρχουν και άλλες εκδόσεις με μικρότερη αυτονομία, αλλά χωρίς αυτή να πέφτει κάτω από το τα 320 χιλιόμετρα.  
 
Η επίσημη παρουσίαση του ηλεκτρικού SUV της smart έστω και με τη μορφή πρωτότυπου δεν αναμένεται να αργήσει για πολύ ακόμα, καθώς η μάρκα σχεδιάζει να παρουσιάσει το μοντέλο τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου. Η παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής πιθανώς να κυκλοφορήσει το 2022, πριν το μοντέλο μπει στις αγορές το 2023.
 
Πηγή:  autotriti.gr
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε