Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To 2018 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το κουπέ της σειράς 8 και το 2019 η BMW θα ρίξει στην αγορά και το κάμπριο.

Σε κουπέ και κάμπριο η «8άρα»

25/9/2017

Σκέψεις για τη δημιουργία των μοντέλων της Σειράς 8 κάνει η BMW, η οποία από το 2018 θα ξεκινήσει την κατασκευή τους στο εργοστάσιο που βρίσκεται στα νότια της Γερμανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Dingolfing .

Μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο εργοστάσιο οι «βαυαροί» κατασκευάζουν τα μοντέλα από τη Σειρά 3 έως τη Σειρά 7 υπολογίζοντας πως φέτος θα κατασκευάσουν 369.000 οχήματα, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ.
                                 
Έτσι η αυτοκινητοβιομηχανία θα αναβαθμίσει το εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάζοντας τα premium μοντέλα της φίρμας με το coupe της Σειράς 8 να αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. το 2018, ενώ η κάμπριο εκδοχή του θα ακολουθήσει το 2019.
 
Οι προαναφερόμενες εκδόσεις της 8άρας που θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο του Dingolfing, αναμένεται να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες της Mercedes S.
 
Τέλος σύμφωνα με δηλώσεις του στα διεθνή μέσα ο επικεφαλής του εργοστασίου Andreas Wendt ανέφερε πως το νέο ηλεκτρικό αυτόνομο αυτοκίνητο iNEXT θα κατασκευαστεί στο Dingolfing από το 2021, ενώ το εργοστάσιο θα συμμετέχει και στην δημιουργία του κινητήρα, των εξαρτημάτων αλλά της μπαταρίας του ηλεκτρικού ΜΙΝΙ που θα κατασκευαστεί στην Οξφόρδη.       
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις