Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mazda CX-30: Με τον αέρα της διαφορετικότητας
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mazda Cx-30 e-Skyaktiv X 186 PS AT6, Τιμή 05/05/2024: 33 878€

Mazda CX-30: Με τον αέρα της διαφορετικότητας

25/4/2024

Δίλιτρο, με 186 ίππους και δυνατές ρεπρίζ (60-100 σε 4,9 δλ.)
«Μαζεμένο» σε χώρους, αλλά με πλούσιο εξοπλισμό!
Δυναμική εμφάνιση που δύσκολα βρίσκεις στην κατηγορία.
Αποτελεσματικό και άνετο στο δρόμο, πάρα τις σφιχτές αναρτήσεις.

Αξιζει να μαθετε

Δίλιτρο, με 186 ίππους και δυνατές ρεπρίζ (60-100 σε 4,9 δλ.)

Το Mazda CX-30 είναι μια εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. O 2λίτρος κινητήρας βενζίνης Skyactiv-X που βρίσκεται κάτω από το καπό του αποδίδει 186 ίππους και στο αυτοκίνητο της δοκιμής μας συνεργαζόταν με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Πάρα την ατμοσφαιρική του φύση, οι επιδόσεις του είναι αρκετά ικανοποιητικές, με το δυνατό σου σημείο να είναι οι ρεπρίζ, όπου χρειάζεται 4,9 δλ. για το 60-100 χ.α.ω. και 6,4 δλ. για το 80-120. Η λειτουργία του μοτέρ που θυμίζει diesel σε συνδυασμό με το ήπια υβριδικό σύστημα 24V κρατάνε την κατανάλωση σε λογικά νούμερα για τα κυβικά του, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 8,5 λτ./100 χλμ..

«Μαζεμένο» σε χώρους, αλλά με πλούσιο εξοπλισμό!

Χωροταξικά το μοντέλο κινείται σε πιο ρηχά νερά από τον ανταγωνισμό του, αφού τα 13,8 εκ. απόσταση για τα γόνατα, τα 5,5 εκ. για το κεφάλι και το πίσω κάθισμα πλάτους 1,34 μ. δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια «απλώματος» στους επιβάτες. Από την άλλη ο εξοπλισμός του, ακόμα και στην εισαγωγική έκδοση, είναι αρκετά πλούσιος και σαφώς αναβαθμισμένος από τον προκάτοχο του. Έτσι στο εσωτερικό, εκτός από τα ποιοτικά υλικά και την premium αίσθηση, ξεχωρίζει η ανανεωμένη κεντρική οθόνη 10,25 ιντσών που τρέχει τη νέα γενιά του Mazda Connect, προσφέροντας για πρώτη φορά ασύρματη σύνδεση του Apple CarPlay και Android Auto, ενώ κι η εργονομία κινείται σε πιο υψηλά επίπεδα.

Δυναμική εμφάνιση που δύσκολα βρίσκεις στην κατηγορία

Εξωτερικά δεν έχει δεχτεί αλλαγές, με την σχεδίαση που είναι βασισμένη στην αφαιρετική φιλοσοφία Kodo να συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα χάρη στις έντονες γραμμές και το σφηνοειδές σχήμα του. Το μόνο που άλλαξαν οι Ιάπωνες στην εμφάνιση του CX-30 είναι οι χρωματικές επιλογές που έχει ο καταναλωτής.

Αποτελεσματικό και άνετο στο δρόμο, πάρα τις σφιχτές αναρτήσεις

Στο δρόμο το Mazda CX-30 δείχνει τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του! Ο μικρός κύκλος στροφής το καθιστά αρκετά ευέλικτο για μέσα στην πόλη, ενώ σε αυτοκινητόδρομο παραμένει άνετο, ευθύβολο και με πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Το σφιχτό set-up των αναρτήσεων δίνει πλεονέκτημα στα επαρχιακά κομμάτια, προσφέροντας αρκετά μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, παρά την απόσταση των 175 χλστ. από το έδαφος.

Σελ.
2
Με εξαιρετικά φρένα και τιμόνι
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε