Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Σε τελική τροχιά το δίδυμο των Audi Q4 e-tron!

23/11/2020

Τα αναμενόμενα Audi Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback δοκιμάζονται πυρετωδώς, αφού θα παρουσιαστούν τη χρονιά που θα έρθει. Με 306 ίππους και αυτονομία 450km, η κορυφαία έκδοση θα είναι εντυπωσιακή.

Η Audi θα διαθέσει το ηλεκτρικό δίδυμο των Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback στην αγορά το 2021, και όσο ο χρονικός στόχος της εταιρείας πλησιάζει, τόσο περισσότερες δοκιμές γίνονται στα πρωτότυπα μοντέλα προκειμένου να τελειοποιηθούν.
Έτσι, έχουμε πλέον περισσότερες πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες από το εσωτερικό των Audi Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback, μιας και τα πρωτότυπά τους εθεάθησαν να κυκλοφορούν καμουφλαρισμένα στο δρόμο.
 
Παρά την εκτεταμένη κάλυψη του αμαξώματος των νέων μοντέλων, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως διατηρούνται πολλά μοντέρνα και δυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία από τα 2 concept που είχε παρουσιάσει η Audi πέρσι και φέτος,  δηλαδή το Q4 e-tron concept του 2019 και το Q4 e-tron Sportback concept του 2020.


 
Το εσωτερικό των δοκιμαστικών Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback είναι και αυτό καμουφλαρισμένο, αλλά φαίνονται αρκετά στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.
Πιο συγκεκριμένα, ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ενώ παρατηρούμε και μία μεγάλη κεντρική οθόνη.
Το ένα πρωτότυπο που δοκιμάζεται, έχει τιμόνι το οποίο φαίνεται πως είναι ίδιο με αυτό  του μεγαλύτερου Audi e-tron, ενώ το άλλο διαθέτει πιο sport τιμόνι που είναι επίπεδο στο επάνω μέρος του, και δείχνει πως είναι εμπνευσμένο από το Q4 e-tron concept.

Τα νέα Audi Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB, επάνω στην οποία βασίζονται και τα VW ID.4 και Skoda Enyaq iV. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε να δούμε 3 διαθέσιμες μπαταρίες και 5 επιλογές όσον αφορά την απόδοση.



Οι βασικές εκδόσεις αναμένονται να είναι πισωκίνητες και να διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 148 ίππων, έχοντας ως πηγή ενέργειας μια μπαταρία 55kWh. Όταν η εταιρεία παρουσίασε το Q4 e-tron concept ανέφερε την ύπαρξη μπαταρίας 82 kWh η οποία θα δίνει ενέργεια σε 2 ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής ισχύως 306 ίππων. Αυτό το μηχανικό σύνολο περιμένουμε να κινεί τις κορυφαίες εκδόσεις του μοντέλου, οι οποίες θα έχουν αυτονομία 450km σε κύκλο WLTP.
 
Το Audi Q4 e-tron θα παρουσιαστεί πιθανότατα στις αρχές του 2021, ενώ το Q4 e-tron Sportback αργότερα μέσα στον ίδιο χρόνο. Τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία, παράλληλα με τα VW ID.4.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις