Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Skoda Fabia Next-Gen και VW Polo γίνονται... γρίφος

7/10/2020

Το μοντέλο Fabia Next-Gen της Skoda αποκαλύφθηκε, βάζοντάς μας σε δίλημμα στο κατά πόσο θα μοιάζει με το Volkswagen Polo.

Το Skoda Fabia Next-Gen είναι το επόμενο project πάνω στο οποίο εργάζεται η εταιρεία. Εξάλλου, είχε γίνει σχετική επίσημη πληροφόρηση από τον CEO, Thomas Schäfer, ο οποίος προσδιόρισε την εμφάνιση των supermini μοντέλων στην αγορά σε χρονικό διάστημα μέσα στο 2021.

Εντέλει, στην δημοσιότητα ήρθαν και οι πρώτες σχετικές φωτογραφίες του Skoda Fabia Next-Gen, με την «συντροφιά» βέβαια του απαραίτητου καμουφλάζ, ειδικά στον πρόβολο του αυτοκινήτου. Βέβαια, εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η έντονη ομοιότητα με το Volkswagen Polo, μιας και χρησιμοποιείται η πλατφόρμα του γερμανικού μοντέλου.

Η Skoda αποφάσισε να καθιερώσει την πλατφόρμα MQB A0 η οποία επιλεγόταν ευρέως από τα VW Polo, SEAT Ibiza και Audi A1, προτίμηση η οποία ενδεχομένως να εξηγεί με τον πιο απλό τρόπο την... μυστικοπάθεια. Κανείς από την Skoda δεν θέλει να αποκαλύψει τον σχεδιασμό του νέου Fabia. «Μπορώ να σας πω ήδη ότι δεν μπορώ να περιμένω να το επιλέξω στην αγορά» τόνιζε εξάλλου σχετικά ο Schäfer για το νέο προϊόν του.



Πάντως, ήδη κυκλοφορούν οι πρώτες εκτιμήσεις πως το νέο Fabia τέταρτης γενιάς θα κοσμείται με περισσότερο funky design. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο ότι πηγή έμπνευσης θα αποτελέσουν τα Scala, Kamiq και η νέα Octavia.

Η επιλογή της πλατφόρμας MQB A0 συνεπάγεται πως το νέο Skoda Fabia θα μοιράζεται σχεδόν αποκλειστικά την ίδια τεχνολογική βάση με τα Polo και Ibiza, με σημαντικές ομοιότητες στον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα, τα κιβώτια ταχυτήτων και άλλες υπηρεσίες που διακρίνουν τα τρία hatchbacks αλλά και το Audi A1. Επιπρόσθετα, η διαφορετική αρχιτεκτονική οδηγεί στο τέλος και ενός πιθανού Fabia wagon.

Απόλυτα ξεκάθαρο συμπέρασμα, πάντως, στο κατά πόσο τα Skoda Fabia Next-Gen και VW Polo θα ταιριάζουν δεν μπορεί να προκύψει. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι θα εξυπηρετείται μία βελτιωμένη έκδοση του γερμανικού μοντέλου, άλλοι τονίζουν πως οι τσέχικες πινακίδες και οι προσαρτημένοι στους τροχούς αισθητήρες αποτελούν χαρακτηριστικό της Fabia. 

Υπομονή. Οι απαντήσεις σε κάθε ερώτημα θα δοθούν σε μερικούς μήνες.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις