Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και 19 ιντσών τροχούς, σε προκαλεί για off road περιπέτειες.

Γεμάτο ροπή, διαθέτει εξαιρετικά επίπεδα πρόσφυσης και 6 προγράμματα οδήγησης.

Πρακτικό και πραγματικά ευρύχωρο το Kodiaq στο εσωτερικό του.

ΔΟΚΙΜΗ: Skoda Kodiaq Scout 2.0 TDI DSG 4X4 190 PS - Θηριώδης Πολυτέλεια!

25/2/2019

Αλλεργία στην άσφαλτο... Η ειδική έκδοση Scout, του νέου Kodiaq είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πιο δύσβατες περιοχές, όσο εσείς στο εσωτερικό μπορείτε να ακούτε κλασική μουσική.

Παίρνουμε στα χέρια μας το θηριώδες Skoda Kodiaq στην έκδοση  Scout με τον 2λιτρο TDI κινητήρα, απόδοσης 190 ίππων και στάνταρ 4κίνηση.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ειδικές ποδιές
Το ούτως ή άλλως επιβλητικό Kodiaq, στην πιο σκληροτράχηλη έκδοση Scout, διαθέτει προσθήκες που το αγριεύουν ακόμα περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, ξεχωρίζει οπτικά χάρη στις ειδικές προστατευτικές ποδιές, τις 19άρες ζάντες, το ασημί φινίρισμα των ραγών οροφής  αλλά και τα λογότυπα στα φτερά. Επίσης, έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, φτάνοντας τα 194χλστ. ενώ οι γωνίες αναρρίχησης  (ράμπας-φυγής- αναχώρησης) είναι στις εντυπωσιακές  22, 19.7 και 23.1 μοίρες αντίστοιχα. Το περιπετειώδες look της συγκεκριμένης έκδοσης αποκλείεται να μην σε εξιτάρει, παρά το γεγονός πως η φιλοσοφία της λιτότητας παραμένει.

Εσωτερικό-σχεδίαση:  Ποιοτικό όσο λίγα, με εντυπωσιακή επένδυση ξύλου
Ο εσωτερικός διάκοσμος του Kodiaq είναι αυτό ακριβώς που περιμένεις βλέποντας το εξωτερικό. Ποιοτικός, ιδιαίτερα ευρύχωρος και αρκετά high-tech, έχοντας μια δόση πολυτέλειας. Αρχικά τις εντυπώσεις κερδίζει η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, το προσεκτικό φινίρισμα, η γερή συναρμογή, και φυσικά η επένδυση ξύλου σε μεγάλο μέρος του ταμπλό. Η οθόνη αφής 8 ιντσών αναλαμβάνει το χειρισμό του συστήματος infotainment, ενώ δεν υπάρχει τίποτα απλά για να υπάρχει. Ότι υπάρχει, είναι σωστά τοποθετημένο και έχει κάποια λειτουργία.

Χώροι: Δεν έχει αντίπαλο
Στον τομέα των χώρων, το Kodiaq είναι ο βασιλιάς, καθώς 5 ενήλικες θα ταξιδέψουν χωρίς τον παραμικρό περιορισμό. Αρκετές θήκες για ποτήρια, κινητά, μικροαντικείμενα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα, είναι σίγουρα ο χώρος αποσκευών. Με 630 λτ. διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και 2.005λτ. με σωστή διάταξη των καθισμάτων, θα κλείσει πολλές εταιρίες μετακομίσεων.

Κινητήρας-Οδηγική συμπεριφορά:  Απεριόριστη πρόσφυση και αρχοντικό πάτημα σε όλα τα τερέν
Κάτω από το θηριώδες καπό του Kodiaq συναντάμε τον 2λιτρο TDI κινητήρα, απόδοσης 190 ίππων και 400 Nm ροπής. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο, συνδυάζεται αποκλειστικά με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και αφήνει πραγματικά μόνο θετικές εντυπώσεις. Στην πράξη, είναι ιδιαίτερα πολιτισμένο, με πολλή ροπή από χαμηλά, ενώ μεταμορφώνεται αισθητά, ανάλογα με το drive mode που θα διαλέξετε. Υπάρχουν 6 (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow), ενώ διαθέτει και Off-Road Assist, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να προσαρμόζει τη λειτουργία του ABS, του ESP, του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού και των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ για κίνηση εκτός δρόμου. 
Ουσιαστικά είναι ετοιμοπόλεμο για όλα τα τερέν, ανά πάσα στιγμή. Διαθέτει αρχοντικό πάτημα, εξαιρετικά επίπεδα πρόσφυσης και η συμπεριφορά του παραμένει εριστικά ουδέτερη. Η κατανάλωση δύσκολα ξεπερνά τα 8.6 λτ./100χλμ. ενώ το πέρασμα από λακκούβες, ποτέ δεν ήταν πιο διασκεδαστικό. Λιτό, πρακτικό και αποτελεσματικό απλά σε πάει παντού αναίμακτα.

Συμπέρασμα
Ένα Kodiaq για τα δύσκολα. Αυτό αντιπροσωπεύει η ισχυρή και σκληροτράχηλη έκδοση Scout, που έρχεται να ολοκληρώσει την γκάμα του μοντέλου και αντιπροσωπεύει επάξια τις δυνατότητες του μοντέλου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις