Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Σπορτίφ και άκρως πολυτελές το νέο Genesis G80 Sport

5/7/2021

Η κατηγορία των μεσαίων πολυτελών έχει νέο ισχυρό «παίκτη». Μετά την παρουσίαση του Genesis G80 η κορεατική θυγατρική premium αυτοκινήτων Hyundai αποκάλυψε και στην σπορτίφ έκδοση Genesis G80 Sport που έρχεται στην Ευρώπη για να αποτελέσει μία καινούργια εναλλακτική πρόταση.

Από το 2016 όταν και πρωτοεμφανίστηκε ως Hyundai Genesis έχει κυλήσει... πολύ νερό στο αυλάκι. Το μεσαίο πολυτελές μοντέλο κυκλοφορεί ως Genesis G80 και πλέον αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές με στόχο να μπει σφήνα στον γερμανικό ανταγωνισμό. Μάλιστα, εκτός από την «απλή» έκδοση, η Genesis λανσάρει και μία πιο σπορτίφ επιλογή, με το Genesis G80 Sport.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Αναμενόμενα ο δυναμισμός και η επιθετική εμφάνιση είναι σημεία αναφοράς για το μοντέλο που μεταξύ άλλων στοχεύει να «κόψει» πωλήσεις από την BMW 5 Series. Το αμάξωμά του είναι βαμμένο αποκλειστικά σε κόκκινη απόχρωση «Cavendish Red», την ώρα που οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί προσδίδουν το απαραίτητο σπορτίφ ύφος. Επιπλέον, παρά την τάση αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών να μειώνουν το χρώμιο, το Genesis G80 Sport ακολουθεί διαφορετική πολιτική ώστε να προτάσσει την λαμπερότητά του. Για τον λόγο αυτό ξεχωρίζει για τις ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και τις δαγκάνες φρένων κόκκινου (μπροστά) και μαύρου χρώματος (πίσω).

Στο μηχανικό σύνολο του νέου Genesis G80 Sport αναμένεται ένας V6 twin-turbo κινητήρας που θα αποδίδει 375 άλογα και 530 Nm ροπής.

Στο μηχανικό σύνολο του νέου Genesis G80 Sport αναμένεται ένας V6 twin-turbo κινητήρας που θα αποδίδει 375 άλογα και 530 Nm ροπής.

 
Προχωρώντας στο εσωτερικό, το πολυτελές μεσαίο διακοσμείται με τιμόνι τριών ακτίνων με κόκκινη ραφή, δερμάτινη ταπετσαρία Sevilla Red στο κάτω μισό του ταμπλό και τις πόρτες, φινιρίσματα αλουμινίου και άνθρακα, καθώς και με ένα εντυπωσιακό μοτίβο ραφής με διαμάντια.
 
Δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί εντός τρίτου τριμήνου του 2021. Είναι γνωστό πάντως ότι εξοπλίζεται με τετραδιεύθυνση πίσω τροχών, αντίστοιχη με εκείνη της S-Class που στρίβει τις πίσω ρόδες έως και 10 μοίρες. Όσον αφορά το μηχανικό σύνολο του νέου Genesis G80 Sport, αναμένεται ένας V6 twin-turbo κινητήρας που θα αποδίδει 375 άλογα και 530 Nm ροπής. Μάλιστα, η ταχύτητα θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, την ώρα που το σύστημα εξάτμισης θα αποτελείται από δύο απολήξεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε