Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Στην Ελλάδα το CUPRA Leon των 245 ίππων. Πόσο κοστίζει;

15/1/2021

Το σκληροπυρηνικό CUPRA Leon έρχεται με υβριδική τεχνολογία, συνδυαστική ισχύ 245 ίππων και αποκλειστικά αυτόματο DSG. Δείτε πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα οι εκδόσεις αμαξώματος hatchback και Sportstourer.

Το νέο CUPRA Leon ενσωματώνει μια σειρά από νέες τεχνολογίες και δημιουργήθηκε για να γίνει σημείο αναφοράς στην κατηγορία των «καυτών» hatchback και όχι μόνο. Η εντυπωσιακή σχεδίασή του, η γκάμα κινητήρων υψηλής απόδοσης και μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας ,το χαρακτηρίζουν ως ένα όχημα που ενσωματώνει όχι μόνο τις αξίες CUPRA, αλλά ενός  μοντέλου  που ανταποκρίνεται  στις  προκλήσεις  της  σύγχρονης εποχής.

Το νέο μοντέλο έρχεται με Plug-In υβριδική τεχνολογία, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο επιδόσεις και οικονομία. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας βενζινοκινητήρας 1.4 λίτρων TSI 150 ίππων, αλλά και ένας ηλεκτροκινητήρας 115 ίππων που τροφοδοτείται από  μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh. Έτσι, η συνδυαστική ισχύς φτάνει στους 245 ίππους, με τα 0-100 χλμ./ώρα να είναι υπόθεση 6,7 δλ. (7 δλ. για το Sportstourer) και η ηλεκτρική αυτονομία να αγγίζει τα 50-60 χλμ., ανάλογα με την έκδοση αμαξώματος. Όσον αφορά στην ταχύτητα φόρτισης, η CUPRA ανακοινώνει μόλις 3,5 ώρες σε Wallbox και 6 ώρες σε οικιακό δίκτυο.



Το CUPRA Leon e-Hybrid ξεκινά πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία (όταν η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη). Το σύστημα μετάδοσης κίνησης αλλάζει σε υβριδική λειτουργία εάν η ενεργειακή δυνατότητα της μπαταρίας πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο ή εάν η ταχύτητα αυξηθεί πάνω από 130 km/h. Στην υβριδική λειτουργία, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει την κατάσταση φόρτισης, να την αυξήσει ή να τη μειώσει σε ένα ορισμένο επίπεδο. Αυτό καθιστά δυνατή την οδήγηση σε αστική περιοχή, πάντοτε με ηλεκτρική ενέργεια και με μηδενικές εκπομπές. Επιπρόσθετα, στο άμεσο μέλλον θα είναι διαθέσιμη και η βασική PHEV έκδοση του CUPRA Leon με απόδοση 204 ίππων, εφοδιασμένη με το σύστημα που ήδη προσφέρεται στο SEAT Leon e-hybrid.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις