Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Στις αγορές ξανά το 2024 ως mild hybrid το Suzuki Jimny

17/6/2021

Μπορεί προσωρινά το Suzuki Jimny αποχώρησε από τις ευρωπαϊκές αγορές, ωστόσο το 2024 επιστρέφει δριμύτερο με mild hybrid σύστημα κίνησης.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ο περιορισμός εκπομπής των αέριων ρύπων επηρέασε και το Suzuki Jimny, το A-SUV με το ιδιαίτερο στυλ και εμφάνιση. Για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα η Suzuki αναγκάστηκε να το αποσύρει ως επιβατικό μοντέλο και να το επαναφέρει ως επαγγελματικό φορτηγάκι χωρίς πίσω καθίσματα και αυτόματο κιβώτιο. Εξάλλου πρόκειται για ένα αρκετά πετυχημένο μοντέλο. Διότι μπορεί στην ελληνική αγορά να μην είναι μια τόσο αγαπημένη επιλογή, στην Ευρώπη ωστόσο είναι τέτοια η αποδοχή που τυγχάνει ώστε στην 4η γενιά του δεν αρκούσε η παραγωγή για να καλύψει τις παραγγελίες!

Λόγω των αυξημένων επιπέδων CO2 το Suzuki Jimny προσφέρεραι ως επαγγελματικό φορτηγάκι.

Λόγω των αυξημένων επιπέδων CO2 το Suzuki Jimny προσφέρεραι ως επαγγελματικό φορτηγάκι.

Kοινοποίησε το »


Στην επαγγελματική του εκδοχή το Suzuki Jimny μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 345 κιλά ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 863 λίτρα. Παρά την συγκεκριμένη προσαρμογή και πάλι η Suzuki δεν μπορεί να πουλήσει πολλά Jimny λόγω των γνωστών περιβαλλοντικών περιορισμών. Ο ατμοσφαιρικός 1.500άρης κινητήρας των 102 ίππων και των 130 Nm ροπής δεν είναι πλέον τόσο αποδεκτός από το ευρωπαϊκό κοινό, γεγονός που αναγκάζει την Suzuki σε νέα αλλαγή πλάνου, αρκετά εντυπωσιακή ομολογουμένως. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αυστριακό περιοδικό Motorprofis το 2024 η ιαπωνική μάρκα θα επαναφέρει το A-SUV Jimny στην Ευρώπη, αυτή την φορά με mild hybrid σύστημα κίνησης! Φυσικά είναι αρκετά νωρίς για να προβλέψουμε με ακρίβεια λεπτομέρειες για ιπποδύναμη, ωστόσο μοιάζει σαφές ότι δεν υπάρχει PHEV έκδοση που θα μείωνε ακόμα περισσότερο τα επίπεδα CO2.

Λανσάροντας το ήπια υβριδικό Suzuki Jimny οι Ιάπωνες συνεχίζουν την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής σε ολόκληρη την γκάμα τους. Του υβριδικό Vitara θα εμφανιστεί το 2022 ενώ το 2024 θα κυκλοφορήσει και η Plug-in hybrid έκδοση. Σε υβριδική έκδοση και ανανεωμένο design θα εμφανιστεί το 2022 το S-Cross ενώ το 2023 αναμένεται η νέα 4η γενιά του Swift.

Με το ήπια υβριδικό σύστημα το Suzuki Jimny μπορεί να προσαρμοστεί στην αυστηρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Με το ήπια υβριδικό σύστημα το Suzuki Jimny μπορεί να προσαρμοστεί στην αυστηρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία.


Την ίδια χρονιά η Suzuki θα φέρει στις αγορές και το νέο πλήρως ηλεκτρικό A-SUV και ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV το 2024. Σε κάθε περίπτωση οι Ιάπωνες δεν εγκαταλείπουν την ευρωπαϊκή αγορά. Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη γκάμα της Suzuki υπάρχουν ήδη το Plug-in hybrid crossover Across που θυμίζει έντονα το RAV4, καθώς και το compact υβριδικό station wagon Suzuki Swace στα πρότυπα της Toyota Corolla.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις