Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Στο νέο Mercedes EQS SUV θα στρίβουν και οι πίσω ρόδες

11/11/2020

Η Mercedes ετοιμάζει ένα πολυτελές SUV το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα στρίβουν και οι πίσω ρόδες του, δίνοντάς του έτσι εξαιρετική ευελιξία στην πόλη.

Η Mercedes θα προσθέσει πολλά νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη γκάμα της. Μετά το EQS sedan που αναμένουμε του χρόνου, θα έρθει και ένα SUV μοντέλο, το οποίο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή και εμφανίστηκε καμουφλαρισμένο να δοκιμάζεται στο δρόμο.

Το νέο Mercedes EQS SUV θα διαθέτει τετραδιεύθυνση, δηλαδή θα στρίβουν και οι πίσω τροχοί. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα την ευελιξία του νέου μοντέλου στις χαμηλές ταχύτητες και θα μειώσει την ακτίνα στροφής του, που λόγω του μακριού μεταξονίου που έχει το αυτοκίνητο κανονικά είναι μεγάλη.



Το δοκιμαστικό EQS SUV έχει βαρύ καμουφλάζ που κρύβει τις περισσότερες λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά μπορούμε να διακρίνουμε την εμπρόσθια γρίλια η οποία δεν είναι αεριζόμενη,  πράγμα λογικό αφού το αυτοκίνητο δεν διαθέτει ψυγείο, επομένως δεν χρειάζεται να υπάρχουν αεραγωγοί.
Αλλο ένα θετικό της κλειστής γρίλιας είναι η καλύτερη αεροδυναμική, που έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη μεγαλύτερης αυτονομίας.
Τα φανάρια είναι διαγώνια και κατεβαίνουν  προς το κέντρο, σχηματίζοντας ένα ενιαίο τραπεζοειδές σχήμα με τη γρίλια. Σε γενικές γραμμές αναμένουμε το EQS SUV να μοιάζει με το αδελφό EQS sedan. Ο προφυλακτήρας είναι έντονα καλυμμένος και έτσι δεν φαίνονται οι λεπτομέρειές του.

Στο πλάι μπορούμε να παρατηρήσουμε δύο έντονες νευρώσεις στις πίσω πόρτες, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτές να είναι τμήμα του καμουφλάζ και να μην αποτελούν στοιχείο του κανονικού αυτοκινήτου. Εκ πρώτης όψεως πάντως φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες.
Όσον αφορά το πίσω μέρος, κι αυτό είναι εκτενώς καμουφλαρισμένο. Τα οπίσθια φανάρια είναι προσωρινά.



Παρόλο που η Mercedes έχει επιβεβαιώσει την μελλοντική ύπαρξη του EQS SUV και ήδη το δοκιμάζει, θα αργήσουμε να το δούμε στους δρόμους. Το πρώτο μοντέλο της πολυτελούς σειράς EQS θα είναι το EQS sedan που θα έρθει το 2021,  και έπειτα θα ακολουθήσει το εν λόγω EQS SUV που θα κυκλοφορήσει πιθανότατα το 2022.

Η Mercedes έχει σκοπό να κατασκευάσει και άλλα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στο κοντινό μέλλον, που θα περιλαμβάνουν το δίδυμο EQE sedan και SUV, ενώ θα εξελίξει και ηλεκτρικές εκδόσεις των G-Class, AMG και Maybach σειρών.
 

Στο video που ακολουθεί, ακριβώς στο σημείο 1:05, ο οδηγός κάνει μανούβρα και φαίνεται ξεκάθαρα η τετραδιεύθυνση που διαθέτει το νέο μοντέλο, με τους πίσω τροχούς να στρίβουν αντίθετα από τους εμπρός.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις