Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Subaru Levorg STI Sport R: «WRX» για την οικογένεια
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Subaru Levorg STI Sport R: «WRX» για την οικογένεια

2/12/2021

To Subaru Levorg διαθέτει πλέον και έκδοση STI Sport R, με τον γνωστό boxer κινητήρα 275 ίππων του WRX και τετρακίνηση στον στάνταρ εξοπλισμό.

Πρόσφατα προστέθηκε άλλη μία έκδοση στη γκάμα του Levorg, αυτή της STI Sport R, η οποία θα εφοδιάζεται με το τουρμπάτο 2,4 λίτρων boxer κινητήρα του WRΧ απόδοσης 275 ίππων.

STI Sport R με κινητήρα από WRX

Η Subaru παρουσίασε τη νέα STI Sport R έκδοση του Levorg, το οποίο και εξοπλίζει με τον turbo boxer κινητήρα 2,4 λίτρων του WRX. To Levorg το γνωρίσαμε πρώτη φορά το 2020 και "πατάει" πάνω στο Subaru Global Platform πάτωμα της εταιρίας, ενώ μοιράζεται πολλά μέρη με το αδερφάκι του. Ωστόσο, όπως και το WRX S4 θα πωλείται αποκλειστικά στην Ιαπωνία, όχι με STI έκδοση αλλά με μία STI Sport R, η οποία προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και πιο σπορτίφ εμφάνιση.

275 ίπποι, boxer και τετρακίνηση

Η νέα έκδοση STI Sport R είναι και η μόνη που λαμβάνει το 2,4 λίτρων μοτέρ του WRX με ισχύ 275 άλογα και 375 Nm ροπής, αφού όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις έχουν κάτω από το καπό τους τον 1.800άρη κινητήρα με 177 ίππους και 300 Nm ροπής. Ο παραπάνω κινητήρας συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων, που μεταδίδει την ιπποδύναμη και στους τέσσερις τροχούς.

Σπορ λεπτομέρειες παντού

Όπως συνηθίζεται στις εκδόσεις STI, το Levorg STI Sport R "φοράει" περήφανα τα σήματα του τμήματος επιδόσεων στην γρίλια και στο πίσω μέρος. Αλλαγμένος και ελαφρώς πιο σπορ είναι ο εμπρός διαχύτης, 18άρες ζάντες από αλουμίνιο στο στάνταρ εξοπλισμό και μεγαλύτερες μπούκες στο σύστημα εξάτμισης. Το σαλόνι είναι επενδυμένο με δέρμα, ενώ στη κεντρική κονσόλα δεσπόζει μια οθόνη 11,6 ιντσών για το σύστημα infotainment, καθώς και πίσω από το σπορ τιμόνι υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών.

Από 36.000 ευρώ στην Ιαπωνία 

Οι τιμές του Subaru Levorg ξεκινούν στην Ιαπωνία από 24.000 ευρώ, ωστόσο για τους λίγους τυχερούς το Levorg STI Sport R με το μοτέρ του WRΧ θα διατίθεται για τουλάχιστον 36.000 ευρώ. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Οικογενειακό «WRX» με την υπογραφή STI.
Με την υπογραφή της STI και τον boxer κινητήρα 2,4 λίτρων και 275 ίππων.
Διαθέτει την γνωστή τετρακίνηση της Subaru.
Σπορ εμφάνιση που τραβάει τα βλέμματα.
Τα σκληροπυρηνικά sport οικογενειακά έχουν θέση στην ελληνική αγορά; Θα έπαιρνες ποτέ ένα station wagon 275 αλόγων;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε