Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Συλλεκτικές εκδόσεις BMW X5 M και X6 M Competition

20/10/2020

Ματ αποχρώσεις, ανθρακονήματα, υπερπλούσιο εσωτερικό και μόλις 250 διαθέσιμα μοντέλα. Οι BMW X5 M Competition και X6 M Competition First Edition θα είναι άκρως συλλεκτικές.

Παρόλο που οι «απλές» BMW X5 M Competition και X6 M Competition είναι ήδη διαθέσιμες προς πώληση, η Βαυαρική εταιρεία μόλις παρουσίασε τις ολοκαίνουριες First Edition εκδόσεις τους, σε πολύ περιορισμένο αριθμό μόλις 250 αντιτύπων για το εκάστοτε μοντέλο.

Τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα συλλεκτικά αυτά μοντέλα από τα υπόλοιπα είναι αρκετά. Δύο νέοι χρωματισμοί είναι διαθέσιμοι, οι BMW Individual Frozen Dark Silver και BMW Individual Frozen Marina Bay Blue, οι οποίοι, όπως προδίδει το όνομά τους, έχουν ματ φινίρισμα, κάτι που τονίζει ιδιαίτερα τις καμπύλες και γενικότερα τον μυώδη σχεδιασμό του αμαξώματος.



Αντίθεση με το ματ χρώμα κάνουν οι νέες προσθήκες από ανθρακονήματα, τις οποίες βρίσκουμε τόσο στο εξωτερικό, όπως στους καθρέπτες και στην πίσω αεροτομή, όσο και κάτω από το καπό, με το καπάκι του κινητήρα να είναι επίσης από το ίδιο υλικό.
Το πακέτο της εμφάνισης κλείνουν και οι νέες κατάμαυρες πολυάκτινες ζάντες διάστασης 21 ιντσών μπροστά και 22 ιντσών πίσω, οι οποίες επίσης κάνουν μια όμορφη αντίθεση με το υπόλοιπο αμάξωμα.


 
Στο εσωτερικό, οι συλλεκτικές εκδόσεις των BMW X5 M Competition και X6 M Competition είναι εξοπλισμένες με την κορυφαία πρόταση δέρματος της BMW, την BMW Individual Merino (πρόταση που ακόμα και στη σειρά 7 είναι προαιρετική), σε έναν αποκλειστικό για τις First Edition εκδόσεις συνδυασμό των χρωμάτων Silverstone και Midnight Blue, με επένδυση από Alcantara στα πλαϊνά των καθισμάτων, ενώ ξεχωρίζουν οι ραφές σε χρώμα Sakhir Orange στις ταπετσαρίες των καθισμάτων και των πορτών.



Alcantara βρίσκουμε επίσης στην οροφή, και αυτή στην απόχρωση Midnight Blue, προσθήκη που κάνει τα συλλεκτικά μοντέλα να διαφοροποιούνται από τα απλά μοντέλα ακόμα περισσότερο.
Το όλο πακέτο ολοκληρώνουν λεπτομέρειες από ανθρακονήματα σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα, ενώ αναγράφεται και η αρίθμηση του εκάστοτε αντιτύπου, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για –πολύ- περιορισμένη παραγωγή.



Ο V8 twin turbo κινητήρας των BMW X5 M Competition και BMW X6 M Competition των 4,4 λίτρων και των 617 αλόγων θεωρείται υπεραρκετός για το γερμανικό δίδυμο, επομένως δεν έγιναν περαιτέρω αλλαγές επάνω σε αυτόν.

Αναμένουμε από την εταιρεία να αναφέρει το κόστος των συλλεκτικών αυτών μοντέλων, καθώς και σε ποιες αγορές θα είναι διαθέσιμα.
  
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις