Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Θα αγοράζατε το τετρακίνητο Golf R Wagon των 315 ίππων;

7/7/2021

Γίνεται μία station wagon έκδοση να προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις; Το νέο Golf R Wagon είναι η γερμανική πρόταση, που συνδυάζει την πρακτικότητα και την ευρυχωρία με την δυναμική οδήγηση.

Όλοι μας ξέρουμε για το ισχυρότερο Golf που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Η super επιθετική έκδοση R υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει ισχύ 320 ίππων και 420 Nm ροπής αποτελεί highlight στην 8η γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου. Τι συμβαίνει, όμως, αν βάλει κανείς ένα εκρηκτικό μοτέρ σε estate αμάξωμα;

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Παρόμοιες επιδόσεις και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στα 4,9"
Σε αυτή την περίπτωση προκύπτει το περίφημο Golf R Wagon, η πρακτική έκδοση του Golf η οποία συνοδεύει τις top επιδόσεις με την κορυφαία ευρυχωρία. Ξεκινώντας από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου βλέπουμε ξανά να κάνει την εμφάνισή του ο turbo δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας ο οποίος ωστόσο αποδίδει ελαφρώς χαμηλότερη ισχύ (315 άλογα), ίδια όμως ροπή (420 Nm). Η ταχύτητα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Όσον αφορά τις επιδόσεις του Golf R Wagon, επιταχύνει σε 4,9 δευτερόλεπτα στα 0-100 χλμ./ώρα (πιο αργό κατά 0,2" σε σχέση με το hatchback R) την ώρα που πιάνει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και στα 270 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πακέτο R Performance. Με τον έξτρα εξοπλισμό προστίθενται ζάντες 19 ιντσών καθώς και επιλογές οδήγησης Nurburgring και Drift.
 

Το Golf R Wagon επιταχύνει σε 4,9 δευτερόλεπτα στα 0-100 χλμ./ώρα την ώρα που πιάνει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και στα 270 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πακέτο R Performance.

Το Golf R Wagon επιταχύνει σε 4,9 δευτερόλεπτα στα 0-100 χλμ./ώρα την ώρα που πιάνει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και στα 270 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πακέτο R Performance.

Το Golf R Wagon είναι αυτοκίνητο πρακτικότητας οπότε ο διαστάσεις, το βάρος και οι χωρητικότητες είναι μεγαλύτερες σε σχέση με το hatchback R. Πιο συγκεκριμένα, είναι μακρύτερο κατά 349 χιλιοστά, ζυγίζει κατά 79 κιλά περισσότερο, μπορεί να ρυμουλκήσει 1.900 κιλά, ενώ προσφέρει χώρο αποσκευών στα 611 λίτρα ο οποίος εκτοξεύεται στα 1.642 λτ. με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Πρέπει να τονίσουμε ότι η VW έχει τροποποιήσει το σύστημα ανάρτησης ώστε να κάνει καλύτερη κατανομή του έξτρα βάρους ώστε να μην επηρεάζεται η οδική συμπεριφορά.
 
Στο εσωτερικό, από την άλλη πλευρά, δεν εντοπίζουμε αλλαγές. Αντιθέτως προσφέρονται ίδιες υπηρεσίες όπως μπλε εσωτερικός φωτισμός, διακόσμηση με ανθρακονήματα, σπορ καθίσματα, μικρό σε διάμετρο σπορτίφ τιμόνι με μπλε γραφικά στην οθόνη του infotainment (7 ιντσών) και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων κ.α..
 

Προσφέρει χώρο αποσκευών στα 611 λίτρα ο οποίος εκτοξεύεται στα 1.642 λτ. με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Προσφέρει χώρο αποσκευών στα 611 λίτρα ο οποίος εκτοξεύεται στα 1.642 λτ. με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το νέο Golf R Wagon θα κυκλοφορήσει στις αγορές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελβετίας μέσω στον Αύγουστο. Δεν γνωρίζουμε τιμές για τις συγκεκριμένες χώρες, ούτε ξέρουμε αν θα έρθει στην Ελλάδα. Σίγουρα, πάντως, θα κοστίζει περισσότερο από το hatchback Golf R το οποίο στην Ελλάδα έχει τιμή 49.700 ευρώ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε