Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Επιστρέφει ως ηλεκτρικό το Honda S2000;

Διαβάστηκε από 33497 αναγνώστες - 5/7/2021

Αν και η παραγωγή του έχει σταματήσει από το 2009, στις καρδιές των petrolheads διατηρεί μία ξεχωριστή θέση. Μπορεί όμως το Honda S2000 να παραμείνει το ίδιο ονειρικό, ακόμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση;

Τα roadster είναι αυτοκίνητα που δεν γίνεται να σε αφήσουν ασυγκίνητο. Η μοναδική οδηγική αίσθηση, το ανοιχτό φόντο και το «ουρλιαχτό» του εκάστοτε κινητήρα είναι ακαταμάχητος συνδυασμός για τον οποιονδήποτε. Μία χαρακτηριστική περίπτωση που «αγκαλιάζει» όλα τα καλούδια ενός cabrio sports car είναι το Honda S2000, το ρετρό μοντέλο που από το 2009 έχει αφήσει τους απανταχού λάτρεις του να... ξεροσταλιάζουν. Διότι η απόφαση λήξης της παραγωγής του αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, σε σημείο που κάθετι νέο σχετικά με το S2000 να αποτελεί «talk of the town» ζήτημα.

Αν και η παραγωγή του έχει σταματήσει από το 2000, το Honda S2000 έχει ορκισμένους φαν που δεν ξεχνούν τα «ουρλιαχτά» του 2λιτρου VTEC κινητήρα του.

Αν και η παραγωγή του έχει σταματήσει από το 2000, το Honda S2000 έχει ορκισμένους φαν που δεν ξεχνούν τα «ουρλιαχτά» του 2λιτρου VTEC κινητήρα του.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

 
Στην προκειμένη περίπτωση η είδηση ήρθε από τον ανεξάρτητο Εσθονό σχεδιαστή, Rain Prisk, ο οποίος δημιούργησε rendering ενός αμιγώς ηλεκτρικού Honda S2000. Πρώτα από όλα, φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ένα μεγαλύτερων διαστάσεων μοντέλο (πάνω από 4 μέτρα μήκος και 1,75 μέτρα πλάτος) το οποίο ίσως χρησιμοποιεί μία εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας του Honda e, του city car που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για το χαμηλό κέντρο βάρους του.
 
Σε σχεδιαστικό επίπεδο, το «πρόσωπο» του μοντέλο βασίζεται στο 11ης γενιάς Honda Civic, έχοντας πιο λεπτούς προβολείς από το τελευταίο S2000, καθώς και περισσότερο καμπυλωτό αμάξωμα. Προχωρώντας προς τα πίσω μαγνητίζουν οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα σε πλαϊνά μαρσπιέ και σπόιλερ, ενώ συνολικά ο σχεδιασμός του πίσω μέρους θυμίζει την λογική «double-bubble» της Porsche 911 Speedster. Χρωματικά, το αμιγώς ηλεκτρικό Honda S200 είναι total blue για να έρχεται σε αντίθεση με τις μαύρες πολυάκτινες ζάντες, το παρμπρίζ και το κάτω μέρος των καθρεπτών του. Ελάχιστα πράγματα μπορούμε να δούμε στο εσωτερικό όπου στην διθέσια διαμόρφωση περίοπτη θέση έχει η επένδυση Alcantara με κίτρινες ραφές στα προσκέφαλα.
 
Φυσικά, στο αμιγώς ηλεκτρικό Honda S2000 δεν θα δούμε ούτε θα ακούσουμε το αγαμημένο μας μοτέρ. Ο 2λιτρος τετρακύλινδρος VTEC κινητήρας που συναντήσαμε σε άλλα αυτοκίνητα της Honda με ισχύ 237 ίππων στις 7.800 σ.α.λ. δεν ταιριάζει με τα νέα υπέρ-αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων. Αντίστοιχα, δεν θα δούμε ούτε το κλασικό 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.
 
Για την ακρίβεια, όλα όσα είπαμε παραπάνω μπορεί να αποτελέσουν όνειρο θερινής νυκτός. Ένα απλό rendering. Παρόλο που υπάρχουν πληροφορίες αναβίωσης του roadster μέσα στο 2024, τίποτα δεν είναι οριστικό. Εξάλλου, η μόνη επίσημη εξέλιξη αφορά μία τροποποιημένη έκδοση του Honda S2000 που παρουσίαστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο με αφορμή την 20ετή επέτειο δημιουργίας του. Μέχρι να προκύψει κάτι καινούργιο από επίσημα χείλη δεν μας μένει επιλογή παρά να κάνουμε υπομονή...

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε