Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Το Hyundai Elantra N θα «χτυπήσει» το Honda Civic Type R

Διαβάστηκε από 12837 αναγνώστες - 2/4/2021

Η Hyundai ετοιμάζει το Elantra N, ένα εντυπωσιακό μοντέλο με 276 ίππους, 392Nm ροπής και μπλοκέ διαφορικό, το οποίο θα έχει ως ανταγωνιστή το Honda Civic Type R. Το πρωτότυπο εμφανίστηκε να δοκιμάζεται στη Γερμανία.

Η Hyundai σκοπεύει να επεκτείνει τη γκάμα των καυτών N εκδόσεων των αυτοκινήτων της, και ετοιμάζει το Elantra N, το οποίο σκοπεύει να «χτυπήσει» το Honda Civic Type R.

Η εταιρεία δοκιμάζει το πρωτότυπο μοντέλο στη Γερμανία. Το όχημα έχει βαρύ καμουφλάζ, που κρύβει τις περισσότερες λεπτομέρειες. Η γρίλια του απλού Elantra είναι ήδη επιθετική, και έχει στοιχεία που παραπέμπουν σε αυτή του Tucson. Η κορυφαία έκδοση φαίνεται πως έχει 2 μεγάλους, κάθετους αεραγωγούς στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα, ενώ χαμηλά στο κέντρο διακρίνεται μία επιπλέον εισαγωγή αέρα.



Τα sport στοιχεία συνεχίζονται και στο πλάι. Τα πλαίσια των παραθύρων είναι μαύρα, ένα χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί και στους πλευρικούς καθρέπτες, ενώ κάτω βρίσκονται νέα sideskirts. Πίσω, την προσοχή μας τραβούν οι 2 μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης, στρογγυλού σχήματος. Στο τελείωμα του προφυλακτήρα συναντούμε έναν διαχύτη, ενώ πιο ψηλά βρίσκεται η αεροτομή, που τονίζει τον δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το αμάξωμα είναι πιο χαμηλά στο έδαφος σε σχέση με τα απλά Elantra, και η ανάρτηση είναι πολλαπλών συνδέσμων, με προσαρμοστικά αμορτισέρ. Πίσω από τις νέες ζάντες βρίσκονται τα μεγάλα φρένα, τα οποία έχουν κόκκινες δαγκάνες, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των γρήγορων εκδόσεων.



Ο κινητήρας του επερχόμενου Hyundai Elantra N θα είναι δίλιτρος turbo, απόδοσης 276 ίππων και 392Nm ροπής, ισχύς που θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων και ενός διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις.

Ο Κορεάτης ανταγωνιστής του Honda Civic Type R θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά της Αμερικής μέσα στο έτος.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις