Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Το Hyundai Kona N του 2022 στο Nürburgring

26/10/2020

Το καυτό crossover της Hyundai θα έχει τετρακίνηση, 275 ίππους και sport εμφάνιση, με τις πρώτες εικόνες να δείχνουν ότι πρόκειται για ένα fun to drive αυτοκίνητο που δεν θα περιορίζεται στην άσφαλτο.

Η Hyundai ετοιμάζει την γρήγορη έκδοση του Kona, με ονομασία Hyundai Kona N και την δοκιμάζει ήδη στο Nürburgring. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μάλιστα, τα λάστιχα στρίγγλιζαν σε ορισμένες στροφές, κάτι που έχει σαν πιθανή αιτία την χρήση ελαστικών όλων των εποχών αντί για κάποια πιο sport γόμα.

Το Hyundai Kona N, το οποίο είναι και το πρώτο τετρακίνητο όχημα στο οποίο βάζει το χέρι της η ομάδα του «N» τμήματος, δηλαδή του τμήματος που είναι υπεύθυνο για την εξέλιξη των γρήγορων Hyundai, είναι πολύ πιθανό να έχει τον turbo κινητήρα 2000 κυβικών (που κινεί και το Veloster N), με απόδοση 250 ή και 275 ίππους και κίνηση στους τέσσερις τροχούς, κάτι που θα κάνει το crossover της κορεάτικης εταιρείας την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κινούνται γρήγορα και εκτός δρόμου, και ίσως να είναι και πολύ καλή βάση για αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλυ.



Κάτω από το βαρύ καμουφλάζ της εταιρείας μπορούμε να παρατηρήσουμε την εμπρόσθια κυψελωτή γρίλια με τα μεγάλα ανοίγματα, η οποία εκτός από κρυμμένο σήμα της Hyundai  φέρει άλλο ένα καλυμμένο έμβλημα, πιθανότατα το γράμμα «Ν» που χαρακτηρίζει όλα τα εκρηκτικά μοντέλα της εταιρείας.

Στο πίσω μέρος, ο προφυλακτήρας πλέον φιλοξενεί μια προσθήκη με εμφάνιση διαχύτη, ενώ η εξάτμιση έχει μεγάλες διπλές απολήξεις, με μία απόληξη σε κάθε πλευρά. Την παράσταση κλέβει η μεγάλη πίσω αεροτομή με μια ωραία λεπτομέρεια που την κάνει να δένει με το σχεδιασμό του τρίτου στοπ στο επάνω μέρος του πίσω παρμπρίζ.


 
Σύμφωνα με πηγές, το ντεμπούτο του γρήγορου crossover θα γίνει το 2022 αντί για το 2021, αλλά οι δοκιμές στο Nürburgring σίγουρα είναι καλός οιωνός, αφού το αυτοκίνητο μάλλον έχει πλησιάσει αρκετά στην τελική του μορφή.

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η έξτρα αναμονή για το καυτό crossover σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις