Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το MINI που γύρισε από την Κόλαση

2/4/2021

Το συγκεκριμένο Mini Copper 360 ίππων, είναι η απόδειξη πως ο εθισμός στην εξέλιξη παλαιών μοντέλων της αυτοκίνησης, έχει ήδη δημιουργήσει ολόκληρη μηχανοκίνητη ιστορία. Αυτό το «ανώμαλο» ΜΙΝΙ όμως, ξεπερνάει τα όρια...

Το λιλιπούτειο αμάξωμα του κλασικού MINI υποδέχτηκε στο μηχανοστάσιό του έναν B16 κινητήρα της Honda με το γνωστό σύστημα μεταβλητού χρονισμού VTEC. Στην εργοστασιακή του έκδοση το εν λόγω ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο μοτέρ απέδιδε 160 ίππους στο Civic VTi με το στροφόμετρο να χτυπάει κόκκινο λίγο πάνω από τις 7.500 σ.α.λ.. Όμως τα 160 άλογα δεν ήταν αρκετά για τον 22χρονο Βρετανό-ιδιοκτήτη του MINI Cooper, οπότε προχώρησε στην βελτίωση του μοτέρ και των περιφερειακών καταφεύγοντας στη λύση της υπερτροφοδότησης.



Αναλυτικότερα, επιστρατεύτηκε μία μεγάλη ρουλεμανάτη τουρμπίνα GT3076R ενώ για την παροχή καυσίμου τα μπεκ χωρητικότητας 750 κ.εκ. αντικατέστησαν τα εργοστασιακά. Επιπλέον, στο εμπρός μέρος ενσωματώθηκε ένα front mount intercooler της GReddy, ενώ επεμβάσεις έγιναν -όπως ήταν αναμενόμενο- και στα φρένα ούτως ώστε να μπορούν να διαχειριστούν την ιπποδύναμη των 360 ίππων που αποδίδει πλέον το ακραία βελτιωμένο MINI.



Όσον αφορά στη μετάδοση της κίνησης, αυτή γίνεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων με quick shift, ενώ για να βρίσκει πρόσφυση το «θηριώδες» MINI χρησιμοποιούνται semi slick ελαστικά με ζάντες 13 ιντσών, στο εσωτερικό των οποίων «φιλοξενούνται» τα όσο το δυνατόν μεγαλύτερα -για να χωράνε- δισκόφενα της Wilwood.



Τέλος, στο πεδίο της εμφάνισης εντός και εκτός έχει πραγματοποιηθεί πληθώρα αλλαγών χαρίζοντας έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στο συγκεκριμένο MINI. Πιο φαρδύ bodykit, aftermarket προβολείς, μεγάλη αεροτομή, μπάκετ καθίσματα Recaro, αγωνιστικά πεντάλ, πλήρως αλλαγμένο ταμπλό και πίνακας οργάνων είναι μερικά μόνο στοιχεία από την μακριά λίστα των αλλαγών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις