Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το πρώτο Nissan Skyline GT-R

8/7/2020

O διάσημος παρουσιαστής Jay Leno μας πάει βόλτα με ένα από τα πρώτα GT-R που κατασκευάστηκαν ποτέ. Εσύ πόσα γνωρίζεις για τον πρόγονο των μοντέρνων Godzilla;

Όταν ακούσει κάποιος φίλος της αυτοκίνησης τα τρία γράμματα GT-R το μυαλό πάει αμέσως στα διάσημα Nissan GT-R Skyline R35 και R34. Ποιος γνωρίζει όμως για το πρώτης γενιάς μοντέλο που λανσαρίστηκε το 1969;

H κωδική του ονομασία ήταν PGC-10 και η παραγωγή του περιορίστηκε στα 832 αυτοκίνητα, κάνοντας το στις μέρες μας εξαιρετικά σπάνιο. Πολλά από αυτά μετατράπηκαν σε αγωνιστικά και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ακόμα και σήμερα. Στην ουσία, το πρώτο Nissan Skyline GT-R ήταν μια λιτή έκδοση του κανονικού Skyline κάτι που το έκανε ιδανικό για αγώνες λόγω του μικρού του βάρους.

Η ισχύς του πηγάζει από έναν 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 160 ίππων σε συνεργασία με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πάντως είναι ελαφρώς βελτιωμένο με την απόδοση του να φτάνει πλέον τους 200 ίππους.

Σε αντίθεση λοιπόν με τα μοντέρνα τετρακίνητα GT-R που ακολούθησαν, το πρώτο «Hakosuka» ήταν ένα ελαφρύ πισωκίνητο coupe που κατασκευάστηκε για να νικά σε αγώνες, την ίδια στιγμή που το 6κύλινδρο μοτέρ του παρήγαγε ένα πολύ ωραίο ήχο ακόμα για τα σημερινά δεδομένα.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις