Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Toyota bZ4x: Με επαναστατικό τιμόνι και ηλιακό πάνελ

Διαβάστηκε από 5312 αναγνώστες - 30/7/2021

Η Toyota ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά της ηλεκτροκίνησης με τον νέο SUV bZ4x, με τεχνολογίες και σχεδιασμό που θα συζητηθούν έντονα.

Μπορεί η ιαπωνική εταιρία να μην βλέπει ιδιαίτερα ζέστα το κομμάτι της ηλεκτροκίνησης και να προσπαθεί να εξελίσσει, σαν εναλλακτικό τρόπο κίνηση, τους κινητήρες υδρογόνου αλλά καταλαβαίνει ότι αυτή τη χρονική στιγμή ο ηλεκτρισμός είναι αυτός που πουλάει και φέρνει χρήμα στα ταμεία. Έχοντας αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού της, η Toyota έχει δηλώσει ότι μέχρι το 2025 θα έχε στη γκάμα της 15 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 70 εξηλεκτρισμένα. Την αρχή την κάνει με το SUV bZ4x με προχωρημένες τεχνολογίες και εμφάνιση από το μέλλον.
 
Στο σχεδιαστικό κομμάτι οι Ιάπωνες έδωσαν ρεσιτάλ! Το αυτοκίνητο βρυάζει από έντονες γωνίες που του χαρίζουν δυναμισμό και μαγνητίζουν το βλέμμα. Η «μούρη» του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή με τη μακρόστενη γρίλια και τα κάθετα ανοίγματα που δένουν άψογα με τους στενούς προβολείς με στοιχεία LED και τα φώτα ημέρας. Τα πίσω φωτιστικά σώματα, ακολουθώντας την μόδα της εποχής, ενώνονται με μια λωρίδα LED, τονίζοντας έτσι το πλάτος του αυτοκινήτου. Στο φτερό της αριστερής πλευράς διακρίνεται η θύρα φόρτισης  που «κρύβεται» έντεχνα χάρη στις δυναμικές γραμμές που φέρει το πλαϊνό του bZ4x.
 
Η καμπίνα του ηλεκτρικού μοντέλου είναι τελείως καινούργια με έντονα φουτουριστικά στοιχεία. Την παράσταση κλέβει το εντυπωσιακό και επαναστατικό τιμόνι. Εντυπωσιακό από θέμα εμφάνισης και επαναστατικό από θέμα τεχνολογίας γιατί είναι by-wire. To τιμόνι του bZ4x δεν θα διαθέτει άξονα με αποτέλεσμα να εκμηδενιστούν οι ανεπιθύμητοι κραδασμοί, βελτιώνοντας παράλληλα τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Ιδιαίτερο και ξεχωριστό το τιμόνι, με εμφάνιση που προκαλεί και τεχνολογία by-wire!

Ιδιαίτερο και ξεχωριστό το τιμόνι, με εμφάνιση που προκαλεί και τεχνολογία by-wire!

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


 Εντυπωσιακός είναι επίσης και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που είναι πιο ψηλά τοποθετημένος δίνοντας πιο οδηγοκεντρικό προφίλ. Η οθόνη που φιλοξενείται στο ταμπλό είναι εφοδιασμένη με σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Με προηγμένο εξοπλισμό και ευφυή συνδεσιμότητα το infotainment του νέου SUV θα προσφέρει υψηλή ποιότητα ψυχαγωγίας και οδηγικής εμπειρίας. Στη κεντρική κονσόλα είναι τοποθετημένος ένας περιστροφικός διακόπτης για τις λειτουργιές κίνησης και ένα touchpad.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε