Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Χωρίς λεβιέ ταχυτήτων τα αυτόματα Peugeot 208 & 2008
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χωρίς λεβιέ ταχυτήτων τα αυτόματα Peugeot 208 & 2008

29/3/2022

Τα αυτόματα 208 και 2008 δεν θα εφοδιάζονται πλέον με λεβιέ ταχυτήτων, αφού όπως ανακοίνωσε η Peugeot τα δύο best seller μοντέλα της θα διαθέτουν νέο επιλογέα ταχυτήτων με τη μορφή μπουτόν.

Φεύγει ο λεβιές, έρχεται το μπουτόν

Η Peugeot ανεβάζει την κομψότητα και την εργονομία της καμπίνας των 208 και 2008, με τη γαλλική φίρμα να δηλώνει πως έχει επανασχεδιάσει τον επιλογέα ταχυτήτων για τις αυτόματες εκδόσεις των δύο μοντέλων, αφήνοντας στο παρελθόν τον λεβιέ ταχυτήτων όπου στη θέση του βρίσκεται πλέον ένα μπουτόν.

Περισσότερη εργονομία στην καμπίνα

Οι Γάλλοι σχεδιαστές έδωσαν νέα μορφή στον επιλογέα ταχυτήτων που ενσωματώνεται καλύτερα στην κεντρική κονσόλα ελευθερώνοντας ταυτόχρονα χώρο, ενώ ταιριάζει ακόμα περισσότερο με το νέο 3D i-Cockpit της εταιρείας. Το νέο μπουτόν συνδυάζει σατέν χρώμιο με γυαλιστερές μαύρες πινελιές, που συνοδεύεται από ένα ειδικό σημείο για την στήριξη του καρπού που θυμίζει πολύ την πλέξη ανθρακονημάτων.

Νέος επιλογέας για τα αυτόματα 208 και 2008

Τον νέο επιλογέα θα τον συναντάμε σε όλα τα 208 και 2008 που συνδυάζουν το θερμικό τους κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ  ταχυτήτων, καθώς και στις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των δύο μοντέλων, δηλαδή στα e-208 και e-2008. Οι επιλογές μεταξύ Reverse (όπισθεν), Neutral (νεκρά) και Drive (μπροστά) γίνονται μέσω ενός διακόπτη, ενώ ένα ξεχωριστό κουμπί (P) πάνω αριστερά επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη θέση στάθμευσης (Parking). Από την άλλη, το κουμπί Μ δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλάξει «χειροκίνητα» τις ταχύτητες με τα χειριστήρια (paddles) πίσω από το τιμόνι.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε