Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Τιμές και αυτονομία όλων των ηλεκτρικών μοντέλων της αγοράς

Διαβάστηκε από 41347 αναγνώστες - 9/1/2021

Η αυτονομία και η ταχύτητα φόρτισης είναι το μεγάλο στοίχημα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Σας παρουσιάζουμε τις τελικές τιμές των σημαντικότερων μοντέλων με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», την αυτονομία και ότι άλλο πρέπει να γνωρίζετε.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας, οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις πληθαίνουν συνεχώς και το μερίδιο αγοράς που καταλαμβάνουν αυξάνεται. Μάλιστα, στο μέλλον αναμένεται αυτή η κατάσταση να ενταθεί ακόμα περισσότερο, με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι όλο και μεγαλύτερο ποσοστό της γκάμας τους θα καλύπτεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.  Πλέον, φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί μία τάση δύο επιλογών στην ηλεκτροκίνηση, όπου στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε αυτοκίνητα με μπαταρίες μικρής χωρητικότητας και η αυτονομία θα αγγίζει τα 200 χλμ., τιμή που είναι αρκετά ικανή να υπερκαλύψει τις καθημερινές αποστάσεις του μέσου χρήστη σε αστικό περιβάλλον. Στη δεύτερη περίπτωση, και όσο θα βελτιώνεται η απόδοση των μπαταριών, θα έχουμε αυτοκίνητα υψηλής αυτονομίας για μεγάλα ταξίδια.



Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να συγκεντρώσουμε τα σημαντικότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς και να δώσουμε έμφαση στα στοιχεία που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Κατά την έρευνα αγοράς ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, μεγάλη σημασία έχει η χωρητικότητα της μπαταρίας, ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτισή της και ασφαλώς η αυτονομία. Η χωρητικότητα είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της μπαταρίας και εκφράζει πόση ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να αποθηκευτεί σε αυτή, ενώ η μονάδα μέτρησης της που χρησιμοποιείται ευρέως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η κιλοβατώρα (kWh).

Δεδομένου ότι πλέον έχει τεθεί σε ισχύ το κυβερνητικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και πώς διαμορφώνονται πλέον οι τιμές. Γι αυτόν τον λόγο σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της μεγάλης μας έρευνας, χωρίζοντας τα αυτοκίνητα σε κατηγορίες βάσει της τελικής τους τιμής.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις